• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Da li je to Ronaldo, usput, opleo po Murinju?

Mnogi su izjavu Kristijana Ronalda o zaslugama Karla Anćelotija razumjeli i kao direktno poređenje s vremenom kada je trener bio Žoze Murinjo.

Ne samo da je Kristijano Ronaldo označio trenera Karla Anćelotija i saigrača Gareta Bejla za najzaslužnije što je Real Madrid deklasirao šampiona Evrope, Bajern Minhen (5:0 ukupno) i plasirao se u prvo finale Lige šampiona od 2002. godine, već je i između redova opleo po Anćelotijevom prethodniku.

Nijednog trenutka najbolji fudbaler svijeta nije se trudio da, isticanjem Anćelotijeve uloge u uspjesima, poštedi Žozea Murinja.

Upravo bi Murinjo, Realov trener od 2010. do 2013. godine (osvojena jedna Primera, Kup kralja i Superkup Španije), mogao da bude Ronaldov rival u velikom finalu Lige šampiona, 24. maja, na stadionu "Luš" u Lisabonu.

"Finale je uvijek teško, bez obzira na to ko je protivnik. Potpuno je nebitno da li će to biti Murinjo ili drugi trener. Finale je u mojoj otadžbini i želim da osvojim Ligu šampiona baš tamo", rekao je aktuelni osvajač FIFA "Zlatne lopte" i dodao:

"Anćelotiju pripadaju sve zasluge. On je sve promijenio, promijenio je mentalitet i način razmišljanja kod svih igrača. On upravlja timom na najbolji način i stvari su sada mnogo lakše. Ekipa je bila fenomenalna, u finalu smo i to smo htjeli".

Niko ne može da kaže da je Ronaldo u ovoj izjavi govorio o Murinju, ali niko ne može da kaže i da nije. Na kraju, nije tajna da se njih dvojica nisu baš srdačno izgrlila kada je Portugalac prošle sezone bijesno napustio "Santijago Bernabeu" i otišao u svoj Čelsi.

Ronaldo se osvrnuo i na rekord koji je oborio prvim golom u Minhenu, a zakucao ga drugim, iz slobodnjaka, za konačnih 0:4. Do daljeg, Portugalac će ostati rekorder Lige šampiona po broju golova u jednoj sezoni (16), mada će imati priliku da u finalu dodatno pojača rekord, koji je do utorka uveče držao Lionel Mesi (Barselona, sezona 2010/11, 14 golova).

"Priželjkivao sam taj rekord prije utakmice u Minhenu i znao sam da mi je bio potreban jedan gol, ali ne bih bio ljut da se to nije dogodilo. Na kraju, dogodilo se zahvaljujući sjajnoj lopti koju mi je dodao Bejl. Cijeli tim mi je pomogao da ostvarim taj rezultat. Iskreno, srećan sam što rekord pripada meni, ali mnogo više od toga učiniće me srećnim ako osvojimo Ligu šampiona. Uzbuđen sam što nas čeka finale".

Najbolji fudbaler svijeta rekao je i da su Madriđani pobjedom nad Bajernom u polufinalu Lige šampiona demonstrirali moć i pokazali da imaju kvalitet za osvajanje tog trofeja, 10. u klupskoj istoriji.

"Zaslužili smo finale, igrali smo veoma dobro. Sada ćemo da uživamo u trijumfu, a u finalu želimo pobjedu. U tom meču moramo da pokažemo da smo favoriti, mada uvijek su u finalima šanse 50-50, bez obzira protiv koga igrate. Hoćemo da dokažemo da smo najbolji u Evropi", rekao je Ronaldo za klupski sajt.

Real je sinoć u revanšu polufinala LŠ deklasirao Bajern u Minhenu sa 4:0. U prvom meču bio je 1:0 za Real u Madridu.

Protivnik Reala u finalu biće bolji iz duela Čelsija i Atletika, a duel za trofej igra se 24. maja u Lisabonu.

"Kao što sam rekao na početku sezone, moramo da idemo korak po korak. Znali smo da će biti teško. Nevažno je ko će nam biti rival u finalu. Taj meč igra se u mojoj otadžbini i hoću da osvojim Ligu šampiona u Lisabonu", istakao je Portugalac.

Posljednji put Real je igrao u finalu LŠ prije 12 godina, kada ju je i osvojio golom Zidana protiv Bajera iz Leverkuzena na meču u Glazgovu (2:1). Bila je to treća Realova titula prvaka Evrope u periodu 1998-2002, deveta ukupno.

Na desetu se čeka prilično dugo.

Za kraj, možda nije nebitno napomenuti i da Real nije izgubio finale Kupa, tj. Lige šampiona od 1981. godine, kada je trener Madriđana bio trofejni srpski trener Vujadin Boškov, koji je preminuo prije tri dana.

U čast Boškova, u Minhenu je prije utakmice Bajern - Real, bio održan minut ćutanja.

(MONDO/Tanjug, Foto: Guliver/Getty Images/Adam Pretty)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC