• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ko će u Premijer ligu BiH?

Bliži se kraj sezona u entitetskim ligama, Prvoj ligi Republike Srpske i Prvoj ligi Federacije BiH. Šampioni će se plasirati u Premijer ligu BiH.

Dva kola ostala su do kraja takmičenja u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, a još uvijek nije poznato ko će se u nižem rangu pridružiti trebinjskom Leotaru, koji je odavno izgubio i teoretske šanse da se naredne sezone takmiči među premijerligašima.

Trebinjci su nanizali 16 uzastopnih poraza, a na posljednjih sedam mečeva nisu postigli ni pogodak, pa će osim selidbe u niži rang takmičenja, ponijeti epitet i jedne najlošijih ekipa od osnivanja Premijer lige BiH 2002. godine.

Samo devet osvojenih bodova na dosadašnjih 28 utakmica identičan je bilans onom koji je prošle sezone ostvarila Gradina iz Srebrenika, dok je jedino Žepče u sezoni 2007/08. osvojilo manje bodova, svega sedam.

Trebinjcima će se pridružiti još jedan klub, a za premijerligaški status u posljednjih 180 minuta sezone strahuju Travnik, Rudar Prijedor, Slavija, Mladost i Zvijezda Gradačac.

A ko će naredne sezone umjesto ova dva kluba igrati u Premijer ligi BiH?

Iako su takmičenja u prvim ligama Republike Srpske i Federacije BiH pri kraju, još nije poznato ko će osvojiti šampionsku titulu i izboriti plasman u Premijer ligu BiH naredne sezone.

PRVA LIGA REPUBLIKE SRPSKE



Blizu slavlja i povratka u elitni rang bh. fudbala je zvornička Drina. Zvorničani četiri kola prije kraja prvenstva u Prvoj ligi RS imaju četiri boda više od imenjaka iz Višegrada, dok se šampionskom peharu još uvijek nada i Sloboda iz Mrkonjić Grada.

Drina iz Zvornika već je igrala u Premijer ligi BiH, ali samo jednu sezonu (2010/11), dok Višegrađani nikada nisu nastupali u najvišem rangu.

Teoretski, u igri su još i Podrinje i Kozara, mada je teško očekivati da ova dva kluba priprijete lideru, obzirom da zaostaju punih 10 bodova i trebalo bi da se desi pravo čudo da ekipe iz Janje i Gradiške dođu do vrha tabele.

PRVA LIGA FEDERACIJE BIH



Mnogo zanimljivije je u finišu sezone u Prvoj ligi Federacije BiH. Do kraja prvenstva ostalo je još šest kola, a najozbiljniji kandidati za viši rang su tuzlanska Sloboda i Jedinstvo iz Bihaća.

Tuzlaci trenutno imaju 55, a Bišćani bod manje. Prate ih Bratstvo iz Gračanice i kakanjski Rudar sa po 49 bodova.

Sloboda je bila redovan učesnik Premijer lige BiH do prije dvije sezone, kada je ispala u Prvu ligu Federacije BiH, dok je i Jedinstvo u nekoliko navrata igralo u najjačoj bh. ligi.

(Bojan Jakovljević - MONDO, foto: MONDO, Bojan Jakovljević)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC