• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mijatović hvali "svoj" Real: Želim im Čelsi

Slavni igrač Jugoslavije i Madriđana smatra da "kraljevski klub" igra fantastično i da slovi za prvog favorita za trofej Lige šampiona.

Predrag Mijatović u trofejnoj sali velikog Real Madrida zauzima posebno mjesto.

Bivši reprezentativac Jugoslavije 1998. je golom protiv Juventusa u finalu donio Madriđanima sedmi od ukupno devet trofeja Lige šampiona, što ih čini najuspješnijim klubom u istoriji tog takmičenja.

Mijatović, koji je kasnije obavljao i ulogu sportskog direktora kluba sa Santjago Bernabeua, oduševljen je igrom Reala protiv Bajerna u polufinalu Lige šampiona.

"Real je stvarno u ovoj sezoni, bar kad je Liga šampiona u pitanju, i u grupnoj fazi, ali i kasnije, ostavljao fantastičan utisak. Ovo u Minhenu je bilo fantastično. Prosto je bilo nevjerovatno koliko su dobro igrali i koliko je sve to funkcionisalo na pravi način. Mislim da je bio bolji i u prvoj i u drugoj utakmici, a što smo svi mi koji volimo ovaj klub na neki način priželjkivali. Ovako jak Real Madrid, ovako poletalan Real Madrid, sa fantastičnom igrom od prvog momenta je znao šta hoće - da se plasira u finale protiv ekipe koja je prošle godine bila prvak Evrope, ekipe koja je, po mišljenju mnogih fudbalskih kritičara, jedna od najboljih ekipa na svijetu. Bio je savršen", izjavio je za " Al Jazeeru" Mijatović.



On poslije svega ističe da je njegov bivši klub prvi kandidat za "ušati pehar", ali i vjeruje da će i narednih godina voditi glavnu riječ u Evropi.

"Real je poslije utakmice sa Bajernom najozbiljniji kandidat da osvoji desetu titulu prvaka Evrope, poslije 12 godina. Real danas ima sjajnu generaciju, sa igračima koji su stvarno fantastični u svakom pogledu. Ne samo da su kandidati da budu prvaci Evrope, nego i da u narednih nekoliko sezona apsolutno dominiraju u evropskom fudbalu. Bez daljeg..."

Mijatović je pohvalio i dva preostala tima u polufinalu, i istakao da bi volio da se Real u lisabonskom finalu sastane sa londonskim "plavcima".

"Lično bih volio da Real igra finale protiv Čelsija, zato što u tom klubu imam mnogo prijatelja, između ostalog i trenera Žozea Murinja. Iz mnogo razloga volio bih da se Čelsi plasira u finale i da ih gledamo u dvoboju u Lisabonu".

Boškov - odlazak velikog čovjeka i trenera
Prije meča polufinala u Bajernu odata je posljednja pošta Titu Viljanovi i Vujadinu Boškovu, treneru od koga je Mijatović mnogo toga naučio. "Otišao je jedan stvarno veliki čovjek jugoslovenskog, srpskog, evropskog i svjetskog fudbala, čovjek koji je vodio velike klubove i sa njima osvajao titule i od koga se mnogo toga moglo naučiti. Beskrajno mi je žao što ga više nema. Međutim, otišao je ostavivši mnogo pozitivnih stvari. Njegova porodica, ali i svi mi koji smo imali prilike da radimo sa njim i da ga upoznamo, možemo samo reći da smo ponosni na njega i sve što je uradio".

(MONDO, Foto: Guliver/Getty images/Tullio M. Puglia, Tobias Heyer)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC