• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Krunić za MONDO: Odvlače pažnju sa problema

Branislav Krunić kaže da uprava Borca njegovim sklanjanjem sa funkcije sportskog direktora želi da odvuče pažnju sa stvarnih problema kluba.

Puklo je na relaciji uprava FK Borac – sportski direktor.

Predsjednik kluba Draško Ilić i direktor kluba Robert Zrilić prije nekoliko dana suspendovali su sportskog direktora i bivšeg igrača Borca Branislava Krunića ističući da je on suspendovan iz nekoliko razloga.

U javnosti se prvo pojavila informacija da je Krunić smijenjen jer je zadržao novac od premije koju je Borac dobio od Širokog Brijega jer nije poražen od njihovog konkurenta za titulu, a potom da ne ispunjava svoje obaveze, što je poslije sjednice upravnog odbora navedeno kao razlog suspenzije.

U razgovoru za MONDO Krunić je rekao da još nije dobio nikakvo obavještenje o sankcijama uprave, ali da su optužbe uprave neistinite i da je sve dio plana uprave da ga skloni.

"Oni od starta nisu htjeli da me imaju u svom timu i bilo je samo pitanje vremena kada će htjeti da me se riješe. U principu svako ko želi da nešto radi, želi da ima svoj tim, a ako je tako ja im ne zamjeram, ali mogli su da to urade mnogo ljepše i korektnije. Razlozi nisu ispravni. Prvi put sam im rekao da ne mogu da mi daju otkaz, nisu ni pročitali ni pravilnik ni statut kluba. Oni bi trebali da se pridržavaju pravnih akata, a ne postoji nijedan pravni akt koji bi oni mogli da iskoriste po disciplinskoj odgovornosti. Posljednjih dana su zato počeli da daju izjave oko mog nedolaska na posao, neizvršavanja svojih obaveza, što je apsolutno neistinito", rekao je Krunić.

Kakav je trenutno njegov status u klubu, nije ni sam siguran, a prilično nejasno objašnjenje dao je i predsjednik kluba Draško Ilić rekavši u razgovoru za MONDO da je Krunić "suspendovan do okončanja disciplinskog postupka", što ne mora da automatski znači i razrješenje sa funkcije, a potom je rekao da je mjesto sportskog direktora "upražnjeno".

"Upravni odbor je bio, ali niko mi nije zvanično uručio neko rješenje ili obavještenje, u principu ja bih trebao da obavljam svoju dužnost ali kako da obavljam kada oni ne žele mene u svom timu. Ni sam ne želim da se namećem i da radim sa ljudima koji me ne žele", rekao je Krunić.

On ističe da je sva priča o njegovoj smjeni pokušaj da se skrene pažnja javnosti sa pravih problema u Borcu.

"Mnogo se raspravlja o nekim stvarima koje u principu odvlače pažnju od važnijih stvari i bitnijih problema kao što su funkcionisanje kluba, stabilizacija, trebalo bi se više voditi o drugim stvarima, a ne prepucavanjaima i narušavanju međuljudskih odnosa u klubu, mislim da to ne ide u prilog Borcu ni lično pojedincima koji se spominju. Bilo bi pametnije svima da se pozabave stvarnom problemu, a ne nekim tim stvarima. Nedobijanje licence je osnovni razlog toga što se sada događa, nezadovoljstva igrača, loših rezultata i svega jer stvarni problem je taj da kada se ušlo u prvenstvo cilj je bio izlazak u Evropu, a u samom početku proljećnog dijela, bez obzira na rezulate na terenu rano smo eliminisani iz te borbe jer nismo dobili licencu za Evropu. Svi igrači i ostali u klubuu su bili svjesni da za dalje funkcionisanje kluba neke motivacije, jasno je da Borac ne može da ispadne, a nema smisla da se bori za plasman u Evropu kada nema licence», istakao je Krunić.

(G. Arbutina – MONDO, Foto: MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC