• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stokić: Prevarila me i bivša i ova uprava

Bivši napadač Borca Joco Stokić ogorčen i na prethodnu i sadašnju upravu kluba jer mu uprkos postignutom dogovoru nisu isplatili zaostala dugovanja.

Joco Stokić, koji je u prvom dijelu sezone zajedno sa Ognjenom Đelmićem i Borisom Raspudićem nosio Borac do osvajanja jesenje titule, tužio je klub Fudbalskom savezu BiH zbog neizmirenih obaveza u iznosu od oko 19 000 KM.

U intervjuu za portal Borac-Sport.com Stokić, koji je u jesenjoj polusezoni postigao deset golova za "crveno-plave", istakao je da je bio primoran na ovaj potez, zbog niza obmana kako od strane prethodne, tako i novoizabrane uprave kluba.

“Duguje mi se oko 19.000 KM, predao sam papire na arbitražu i jedino što želim u ovom trenutku jeste da mi se isplati zarađeni novac. Klub sam, inače, tužio za 18.000 KM jer ni sam ne znam koji je tačan iznos u pitanju jer smo stalno na ruke dobijali petinu ili čak šestinu plate, ništa nije išlo preko banke, tako da sam iznos zaokružio na 18.000 jer nisam želio da premašim cifru”, rekao je Stokić.

Stokić je istakao da je prilikom odlaska iz redova Velikana iz Platonove sklopio dogovor sa direktorima Branislavom Krunićem i Stanojom Štrpcem oko isplate duga, koji ipak nije ispoštovan.

“Sklopio sam dogovor sa Branislavom Krunićem i Stanojom Štrpcem da oprostim 12.000 KM, a da ostatak, kada obeštećenje bude uplaćeno iz Južne Koreje gdje trenutno igram, bude utrošen na vraćanje kredita koji sam digao da platim stanarinu jer klub ni to nije uredno ispunjavao, te na operaciju mog oca. Međutim, ništa od tog nije ispunjeno, čak mi je rečeno da sam bezobrazan što tražim tako nešto, što me je kao čovjeka povrijedilo i sada tražim kompletan iznos. Ponavljam još jednom, na ovaj potez sam bio primoran jer sam prevaren”, istakao je Stokić.

Bivši golgeter Borca ne štedi kritike ni na račun novopostavljenih čelnika kluba, prije svega Draška Ilića i Roberta Zrilića.

“U nekoliko navrata sam se obraćao i novoizabranom predsjedniku Drašku Iliću za pomoć kako bi se moj problem riješio na obostrano zadovoljstvo, ali nisam naišao na razumijevanje. Prije dvadesetak dana sam poslao i dopis u klub sa željom da razgovaram sa novopostavljenim direktorom Robertom Zrilićem, ali ni tu nije bilo odgovora. Nova uprava se hvali kako je novcem od mog obeštećenja riješeno nekoliko gorućih problema u klubu, drago mi je i što su moji bivši saigrači dobili svoj dio, ali se s pravom pitam: zar i moj problem nije mogao da bude uključen u uplaćeni iznos”, ističe Stokić.

Stokić u razgovoru za naš portal ističe kako nije tačna informacija kako je imao klauzulu u ugovoru sa Borcem da može da napusti klub uz obeštećenje od 50 000 KM.

“Čuo sam da se takvo nešto spominje, ali odgovorno tvrdim da to nije istina. Nisam imao nikakvu klauzulu koja bi tako nešto omogućila, mogao sam da odem kao slobodan igrač, ali nisam želio to da učinim jer mi je bio cilj da i Borac nešto zaradi od mog transfera”, zaključio je Stokić.

Krunić: Stokić nije zaslužio ovakav tretman

Sportski direktor Borca Branislav Krunić, koji je trenutno suspendovan, u izjavi za MONDO, rekao je da mu je žao što Stokić nije dobio svoj novac jer se u međuvremenu promijenila uprava Borca.

"Joco Stokić je mnogo dao Borcu i zaslužio je da se prema njemu klub odnosi korektno. S njim je bio napravljen usmeni dogovor, meni je žao što taj dogovor nije ispoštovan, jer bio je napravljen sa jednom upravom, a došla je druga, nije bilo pismenog traga i nova upravanije uopšte obraćala pažnju na taj dogovor. On je mnogo dao za Borac igrački, ali je i jedini igrač od kojeg je Borac u posljednje vrijeme imao i finansijsku korist", rekao je Krunić.

Ilić: Koliko je stvarno koštao Stokićev transfer?

Predsjednik kluba Draško Ilić, takođe ne spori dug prema bivšem napadaču, ali sumnja u regularnost njegovog transfera u Koreju.

"U tim radnjama učestovao je i sam direktor Krunić. I on i prethodnici u upravi Borca dozvolili su da ode, da se napravi transfer, da se klubu plati 50.000 evra, a da se njemu isplate dugovanja. Mogli su malo mudrijom politikom da njemu i menadžeru daju papire, a da on otpiše potraživanja jer on je ipak otišao u zemlju u kojoj se zarađuje ogroman novac. Takva sredstva se opravdavaju samo još u BiH, ali drugi klubovi prodaju igrače za mnogo više novca. Samo u Borcu se ne zna šta znači jedan takav transfer pa čak i kad je riječ o vrhunskom igraču. Dug će morati biti plaćen, bez obzira ko ga je zadužio, mi smo potpuno svjesni toga, ali imamo informacija da je tu još neki novac, a ne samo tih 50.000 evra koliko je iskazao Stokićev menadžer, bio predmet transfera. Sačekaćemo Stokića da dođe ovdje i da ga pitamo koliki je bio stvarni njegov transfer jer priča se i po gradu i među navijačima i među ljudima oko Stokića da su tu trebala biti još neka sredstva. Istražujemo sve te radnje i doći ćemo do podataka koji će nam reći pravu istinu», rekao je za MONDO Ilić.

Na pitanje kada će klub krenuti da rješava pitanje s obzirom na činjenicu da je Stokić uputio i zvaničan dopis klubu 13. aprila, te činjenicu da je slučaj predan Fudbalskom savezu BiH, Ilić uvjerava da će to biti po okončanju sezone.

"Čekamo njegov dolazak, čim se pojavi ovdje, čim se vrati iz Koreje ulazimo u razgovore s njim i ubijeđen sam da će klub naći s njim zajedničku riječ. Prihvatamo mi dug, ali hoćemo i da raščistimo za koliko je sredstava prodan Stokić", rekao je Ilić.

(G. Arbutina – MONDO, Foto: MONDO/B. Jakovljević)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC