• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lazar, Filip i Miralem između Juvea i Torina

Između finala Lige Evrope na "Juventus areni" u Torinu stoji Benfika sa četvoricom Srba.

Treća uzastopna titula prvaka Italije i finale Lige Evrope na "Juventus areni" - završetak sezone iz snova za Antonija Kontea.

Ali, postoji jedan klub koji namjerava da aktuelnom (čitaj: budućem) prvaku Italije nanese bol i u drugom evropskom takmičenju, poslije ispadanja "bjankonera" iz Lige šampiona.

To je Benfika, za koju igraju Miralem Sulejmani, Filip Đuričić, Lazar Marković i Ljubomir Fejsa, s tim da je on suspendovan i nema prava da igra. Oni će, zajedno sa ostatkom legije stranaca iz Lisabona, stati u četvrtak uveče između Juventusa i Torina.

Prvog maja, na Praznik rada, u 20.05, radiće se u revanš mečevima polufinala Lige Evrope, u kojoj titula još neko vrijeme neće značiti i siguran plasman u Ligu šampiona. U Torinu igraju Juventus i Benfika, poslije 2:1 za "orlove" na "Lušu", dok se u Valensiji, na "Mestalji", sastaju Valensija i Sevilja.

Tu će tek naizgled biti manje neizvjesno, zbog pobjede Sevilje od 2:0 na "Ramon Pichuanu". Naizgled, jer je Valensija u četvrtfinalu nadoknadila 0:3 iz Bazela i rezultatom 5:0 posramljene poslala Švajcarce kućama. I u tom susretu Srbija će imati svoje predstavnike na terenu, ali ne u ulozi fudbalera.



Naš najbolji arbitar, budući učesnik Mundijala u Brazilu, Milorad Mažić, biće zadružen za pravila igre u svešpanskom meču.

JOŠ JEDNOM O PIRLU...


Fudbaler Juventusa Leonardo Bonući rekao je da je Andrea Pirlo tihi vođa ekipe i istakao da se divi takvom igraču.

"Pirlo je naš tihi vođa, ali on je čovjek koji zna da ponese ekipu u teškim trenucima. Pokazao je to u revanšu osmine finala Lige Evrope u gostima protiv Fiorentine. Nakon toga je i protiv Liona imao nekoliko ključnih poteza", rekao je Bonući za sajt UEFA.

U dosadašnjem toku sezone Pirlo je za Juventus odigrao 31 utakmicu i dao šest golova.

"Pirlo je i van terena veliki čovjek, a zaista mislim da se radi o jednom od najboljih veznih igrača u istoriji fudbala", dodao je Bonući. Posljednji put Juventus je neki evropski trofej, Ligu šampiona, osvojio 1996. godine. Ovogodišnje finale Lige Evrope igra se 14. maja u Torinu. Juventus se nalazi i nadomak osvajanja 30. titule šampiona Italije (32. na terenu), pošto tri kola prije kraja ima osam bodova više od drugoplasirane Rome.

Trener fudbalera Juventusa Antonio Konte ocijenio je da je njegova ekipa dobrim igrala pokazala da zaslužuje da se plasira u finale Lige Evropa.

"Želimo da prođemo u finale. Uprkos porazu u prvoj utakmici, koji nismo zaslužili, mislim da smo dokazali da imamo ono što je potrebno da bi se plasirali u finale", rekao je Konte, prenijeli su italijanski mediji.

Trener crno-bijelih dodao je da očekuje veliku pomoć navijača.

"Želim da naši navijači naprave vatrenu atmosferu, kao što su to uradili Benfikini navijači prošle nedjelje u Lisabonu. Uvjeren sam da ćemo sutra igrati sa 12 igrača. Benfikini fudbaleri bi trebalo da se paze, pošto će naši navijači ući u borbu", rekao je Konte.

Napad Juventusa predvodiće Karlos Teves, pored njega biće Fernando Ljorente, a u tim će se poslije oporavka od povrede koljena vratiti Arturo Vidal. Juventus u utakmicu ulazi poslije pobjede nad Sasuolom od 3:1, koja ga je dovela na korak do osvajanja treće uzastopne titule u Seriji A. Tri kola prije kraja crno-bijeli imaju osam bodova više od Rome.

Benfika, koja je osvojila titulu u Portugalu, pokušaće da se drugu godinu uzastopno plasira u finale Lige Evropa. Prošle godine je izgubila od Čelsija rezultatom 2:1 golom Branislava Ivanovića.

"Idemo u Torino ujedinjeni da pokušamo da prođemo u finale. Imamo kvalitet i sposobni smo da to postignemo", rekao je fudbaler Benfike Lima.

Trener Benfike Horhe Hesus zbog povreda i suspenzija neće moći da računa na Ljubomira Fejsu i Andrea Gomeša.

Utakmicu će suditi Englez Mark Klatenburg.

(MONDO/Agencije, foto: Guliver/Getty Images/EuroFootball)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC