• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Kad jaganjci utihnu u prijedorskom fudbalu"

Kotizacija za nastup u takmičenju navodno plaćena s 10 jagnjadi…Pljušte međusobne optužbe sadašnjeg i nekadašnjeg predsjednika PFS Prijedor.

Nevjerovatna fudbalska priča dolazi iz Prijedora…

Kako je u četvrtak objavio "Glas Srpske" potpredsjednik Područnog fudbalskog saveza Prijedor Vlado Liščinski optužio je nekadašnjeg predsjednika ovog saveza Stanka Vujkovića za zloupotrebu položaja i malverzacije kojima je navodno oštetio savez za iznos veći od 11.000 maraka.

Liščinski navodi da je potpisan štetan ugovor između PFS Prijedor i "Kosig Dunav osiguranja" i sada je Savez suočen sa tužbom osiguravajućeg društva teškom 30.000 maraka.

"Više nisam imao izbora i odlučio sam da pokrenem istragu i posljednjih godinu dana prikupljam dokaze koji upućuju na Vujkovićeve malverzacije. Znam da sam pokrenuo lavinu, ali nema uzmicanja i želim da sve istjeram na čistac. Za sve što sam naveo imam dokumentaciju. Tih 11.000 KM nije konačna cifra i vjerujem da ima još mnogo toga neregularnog, ali u posljednje vrijeme samo nailazim na zidove i mnogo teže mi je da dođem do novih dokaza. Uz to, imam i prijetnje da odustanem od ovog što radim. Znam da je ovo borba protiv vjetrenjača, ali ne mogu da gledam lopovluk", izjavio je Liščinski za banjalučki list.

Ipak, ono što priču čini vrlo neobičnom je podatak da je Vujković za svadbu svoje kćerke parama PFS-a kupio klima-uređaj, kao i da se sa predstavnicima FK Brdo iz Hambarina dogovorio o "kompenzaciji" desetoro jagnjadi kao kotizaciju za takmičenje.

Optužbe je Vujković oštro odbacio, ali je nakon što je dao izjavu za "Glas Srpske" ponovo kontaktirao banjalučki dnevnik i zaprijetio tužbom ukoliko tekst bude objavljen.

"Od toga što je on naveo ništa nije tačno. Liščinski je taj koji je problem u PFS-a Prijedor gdje ima devet funkcija i kada smo jednu od njih željeli da damo nekom drugom, on je digao bunu. Svi ugovori su uredni, nikome nisam dao pare i nemam pozajmica. Sve je izvučeno iz konteksta i predstavlja veliku laž", kazao je Vujković i nasmijao se na pitanje o jaganjcima.

"Zaista ne znam šta da kažem na to. Nisam potpisnik nikakvog računa, niti nalogodavac nekome da kupi klimu. To su čiste nebuloze, štaviše i smiješno je".


Sjednica Skupštine PFS Prijedor je mjesto gdje bi trebala cijela priča da dobije svoj epilog, ali je otkazana iako je trebalo da se održi u ponedjeljak uveče.

"Htio sam ove činjenice da prezentujem na Skupštini Saveza, ali su je ’razvalili’ Vujković i Mandić, koji su imali zamjerki na dnevni red. Oni žele da me maknu i to će pokušati na novoj sjednici koja bi trebalo da bude održana za 15 dana. Tako su ’kupili’ vrijeme i u narednom periodu pokušaće da ’kupe’ pojedine delegate, koji ih nisu podržali, da me smijene", izjavio je Liščinski.

(MONDO, foto: Screenshot Youtube)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC