• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Navijači Napolija tuže "Gardijan" zbog uvrede

U tekstu koji se bavi tračevima vezanim za predstojeći prelazni rok, Napulj je nazvan "jednim od uporišta italijanske mafije".

Smisao za humor novinara "Gardijana" Berija Glendeninga, mogao bi da košta i njega i taj britanski list.

Dio italijanskih medija burno je reagovao na dio teksta, u kome je novinar, po njihovom mišljenju, "rasistički" napao Napulj i uvrijedio njegove stanovnike.

Sve je krenulo od trača, da je Napoli zainteresovan za napadača Mančester junajteda Denija Velbeka...

"Sportski direktor Rikardo Bigon obavijestio je Velbekovog menadžera da su Napolitanci zainteresovani za napadača Junajteda, ali pošto u redu stoje još Everton i Totenhem, klub iz jednog od uporišta italijanske mafije moraće da pošalje ponudu koja se ne odbija", aludirao je Glendening na čuvenu scenu iz filma "Kum", oskarovca Frensisa Forda Kopole.

VIDEO

Članak o potencijalnim transferima očigledno je pisan na nekonvencionalan način, sa namjerom da informiše, ali i zabavi čitaoce, s obzirom na to da od velike većine "kombinacija" na kraju ne bude ništa.

Ipak, takav način pisanja sa sobom uvijek nosi rizik prelaska granice ukusa, odnosno zadiranja u nečije stavove ili emocije.

Tako je grupa navijača Napolija pod imenom "Movimento Neoborbonico" pokrenula peticiju za podnošenje tužbe protiv "Gardijana" i njegovog novinara. Obrazloženje glasi...

"Netačno je i uvredljivo reći da je Napoli klub iz jednog od uporišta mafije. Razumijemo nezadovoljstvo zbog toga što bi fudbaler Mančester junajteda mogao da bude prodat Napoliju, ali ne možemo da opravdamo takve uvrede".

"Napulj je jedna od nekoliko prestonica svjetske kulturne zaostavštine, a Napoli jedan od najprestižnijih klubova. Kao građani i vlasnici sezonskih ulaznica, prikupljamo potpise za stupanje u sudski proces".


Inter je ove sezone kažnjen zatvaranjem dijela tribina zbog uvredljivog skandiranja njegovih navijača na račun Napolitanaca. U Italiji su takve stvari regulisane zakonom protiv rasizma i teritorijalne diskriminacije.

(MONDO, Foto: Guliver/Getty Images/Giuseppe Bellini)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC