• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kosta dogovorio prelazak u Čelsi!

Engleski mediji tvrde da će Brazilac sa španskim pasošem ovog ljeta pojačati londonski klub, za godišnju platu od 9,5 miliona evra.

Dijego Kosta na kraju ove sezone napustiće redove Atletiko Madrida i karijeru će nastaviti u Čelsiju. Prema pisanju engleskih medija dogovor je postignut poslije polufinalnog duela Lige šampiona u Londonu u srijedu.

Brazilac, koji je u septembru prošle godine dobio špansko državljanstvo, navodno će u Čelsi preći za 40 miliona evra. On je dogovorio petogodišnju saradnju, koja bi trebalo da bude uskoro ozvaničena.

Prema tom dogovoru Kosta bi trebalo da zarađuje 185.000 evra nedjeljno, odnosno godišnje oko 9,5 miliona evra.

Čelsi, na čelu sa menadžerom Žozeom Murinjom, gotovo je "zatvorio" finansijsku konstrukciju za taj transfer, tako što će se na kraju sezone zahvaliti na saradnji Feranandu Toresu i Samjuelu Etou, koji imaju visoka primanja.

Kosta (25) je ove sezone postigao 36 golova za Atletiko Madrid (uključujući i Čelsiju na Stamford bridžu), odigravši bitnu ulogu na evro sceni, gdje su "jorgandžije" stigle do finala Lige šampiona, ali i u Primeri, gdje zauzimaju lidersku poziciju.

U Atletiko Madrid stigao je 2007. ali nije odigrao nijedan meč, jer je odmah proslijeđen na pozajmicu u Bragu, a zatim i u Seltu i Albasete, gdje je proveo ukupno dvije sezone. Nakon toga nastupao je za Valjadolid, a onda se vratio na Visente Kalderon 2010. godine. Prije dvije sezone opet je kao pozajmljen igrač igrao za Rajo Valjekano.

Dijego Kosta je u avgustu prošle godine dovođen u vezu sa Liverpulom, koji mu je navodno nudio tri puta veću platu nego Atletiko, ali taj transfer ipak nije realizovan.

Brazilac je tada produžio "pojačani" ugovor sa Madriđanima do 2018. godine.

(MONDO, foto: AP/Gabriel Pecot)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC