• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kojić i napadači "petardirali" Donji Srem

Crno-bijeli pobijedili Donji Srem u Novom Sadu i ostali u trci za titulu šampiona.

Partizan se i dalje nada, a barem neko vrijeme, možda i duže, biće izjednačen sa Crvenom zvezdom (kasnije igra protiv Rada) na vrhu tabele. Crno-bijeli odradili su sve što je do njih u Novom Sadu i na stadionu "Karađorđe" pobijedili Donji Srem 5:0 (2:0).

Sve je bilo jasno veće poslije deset minuta.

Kiša i klizav teren nisu omeli najjači sastav "parnog valjka" da pregazi Sremce. Da se domaćin neće lijepo provesti bilo je jasno već poslije šest minuta kada je Danko Lazović načeo mrežu ekipe iz Pećinaca.

Utakmicu u Novom Sadu obilježili su napadači Partizana, pored iskusnog Lazovića, mrežu Donjeg Srema pogodili su Petar Škuletić u 40, odnosno Nemanja Kojić, koji je šansu baš kao i prije sedam dana u "vječitom derbiju" umjesto bivšeg reprezentativca Srbije.

Tada je odlučio pobjednika, a na "Karađorđu" je sa tri ekspresna pogotka (u 70, 78. i 88. minutu) riješio sve dileme kome će bodovi. Zanimljivo da je Kojić prvi gol postigao u svom prvom kontaktu sa loptom.

Prvi dio igre nije bio previše lijep za gledanje. Klizav teren uticao je da igrači dvije ekipe djeluju prilično nepovezano, ali se mora priznati da je Partizan apsolutno kontrolisao situaciju na terenu, ne dozvolivši rivalu da priđe Milanu Lukaču. Iz takve igre, Škuletić je iskoristio nepažnju protivničke odbrane i razornim udarcem osigurao kapitalnih 2:0 pred odlazak na odmor.

Mladi trener "parnog valjka" zamijenio je Lazovića u 68. minutu, a "džoker" Kojić novu šansu iskoristi na najbolji način. Tri puta uspio je da savlada Nemanju Belića i tako izbije na čelo klupske liste strijelaca, uprkos tome što je veći dio proljećnog dijela sezone propustio zbog povrede koja ga je zadesila na pripremama.

Partizan u narednom kolu dočekuje Voždovac, dok Donji Srem u narednom kolu igra meč sezone protiv Rada na Banjici, gdje će vjerovatno i pasti odluka o njihovoj daljoj sudbini u Superligi.

DONJI SREM:
Belić, Lakićević, Kuzmanović, Prljević, Lakić-Pešić, Čordašić, Košutić, Krunić (od 73' Janković), Damjanović (od 68' Marčeta), Zec, Mijić.

PARTIZAN:
Lukač, Vulićević, Trajković, Stanković, Volkov, Drinčić, Brašanac, Ilić (od 60' Luka), A. Živković (od 73' Ninković), Škuletić, Lazović (od 68' Kojić).



TOK UTAKMICE:

KRAJ!


88. - GOOOOOOOOOL, KOJIĆ! Het-tri za 17 minuta. Škuletić je opet asistent, a Kojić sada glavom trese mrežu.

VIDEO

78. - GOOOOOOOOOL, opet Kojić! Ponovo sjajna saradnja napadača. Škuletić je ugledao slobodnog saigrača na ivici kaznenog prostora, koji je sačekao da Belić padne, a zatim da pošalje loptu u suprotni ugao.

VIDEO

70. - GOOOOOOOOOL, strijelac Kojić! Poslije Lazovića i Škuletića u strijelce se upisao i treći napadač Partizana. Prelijepu akciju izveli su crno bijeli, Luka i Vulićević su kombinovali na desnoj strani, bek crno-bijelih je dobio loptu u prostor, odigrao ošto prema "drugoj stativi", gdje je ostao potpuno sam Kojić i nije mu bilo teško da pogodi mrežu i riješi meč.

VIDEO

- Izašao je Lazović, traku koju je preuzeo od Ilića predao je Stankoviću, a na terenu je još jedan Partizanov junak "vječitog derbija" Nemanja Kojić.

65. - Košutić je imao veliku priliku da smanji prednosti gostiju iz Beograda. Sa 11-12 metara pokušao je da povratnu loptu plasira u dalji ugao gola crno-bijelih, Lukač je bio oprezan i uspio je vrhovima prstiju da je skrene u korner.

- Nikolić je u 60. minutu izvršio prvu izmenu, Predrag Luka je ušao umesto Saše Ilića.


46. - Akcija dvojice napadača Partizana na početku drugog poluvremena, Škuletić je proigrao Lazovića, koji se lijepo varkom tijela oslobodio čuvara, ali je loše šutirao.

Kraj prvog poluvremena! Partizan zasluženo vodi i krupnim koracima korača ka novoj pobjedi.

40. - GOOOOOOOOL, Petar Škuletić za 2:0! I drugi napadač Partizana se upisao u Novom Sadu. Škuletić je za nepunih 60 sekundi dva puta pokušao udarcima iz daljine. Prvi put je zaustavljen, ali drugi put, doduše iz daleko povoljnije i bliže golu pozicije, šalje loptu iza leđa Belića.

VIDEO

34. - Prilično nezanimljiva utakmica na "Karađorđu". Partizan sve drži u svojim rukama, ima veći posjed lopte, daleko je opasniji, konstantno napada, ali nema velikih prilika. Lazović je pokušao da iskosa sa lijeve strane iznenadi Belića, ali je golman Donjeg Srema bio oprezan.

- Partizan kontroliše dešavanja na terenu.

23. - Ništa zanačajnije se nije dogodilo u Novom Sadu do 23. minuta. Čordašić je prvi igrač Sremaca koji je ugrozio gol Partizana. Dobro i snažno je tukao sa preko 20 metara, ali je lopta zakačila igrača u crno-bijelom dresu i završila u korneru.

6. - GOOOOOOOL, strijelac je Danko Lazović! Drinčić je loše izveo korner na "prvu stativu", lopta mu se vratila, ali je onda uslijedio centaršut u peterac, očajna reakcija Belića i sigurna realizacija glavom napadača crno-bijelih.

VIDEO

6. - Prva šansa za Partizan, koji je od starta nadmoćniji. Ilić je povukao po lijevoj strani, odigrao za Škuletića, ali je njegov udarac odbranio Belić. Partizan je dobio korner, poslije kojeg je poveo...

- Teren u Novom Sadu je dobro nakvašen zbog jake kiše koja je padala pred početak utakmice. Trenutno nema padavina. Meč je počeo!

- Minut ćutanja u čast Vujadina Boškova.

(MONDO, foto: FK Partizan)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC