• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Nismo namjestili, stavite nas na poligraf"

Kapiten Borca Asmir Avdukić odbacio optužbe da su crveno-plavi svjesno kumovali porazu od Travnika (2:3) u posljednjem kolu Premijer lige BiH.

Poraz Banjalučana ostavio je "vezire" u elitnom društvu Bosne i Hercegovine, a na Gradskom stadionu uzburkao duhove toliko da je direktor Robert Zrilić najavio podizanje prijave protiv "NN osoba" zbog namještanja.

Pridružio mu se i predsjednik Borca Draško Ilić rekavši da će na sjednici Upravnog odbora, koja će biti održana u četvrtak ili petak, biti odlučeno da li će biti podignute prijave.

"Nećemo sjediti skrštenih ruku nego ćemo tražiti da sve bude preispitano. Podržaćemo direktora",
rekao je Ilić, ali i oštro demantovao da je meč namješten, istakavši da su svi u klubu željeli pobjedu:



"Nakon susreta su počele priče o prodaji, što je apsolutno netačno. Ne osjećamo se krivima i od igrača smo tražili pobjedu. Ukoliko postoji krivac za poraz on će biti pronađen. Nismo zadovolji rezultatom i slijedi nam analiza i sigurno je da će neki igrači završiti na transfer-listi, dok je još rano za priču o pojačanjima", prenijele su "Nezavisne novine" izjavu Ilića.

Kapiten crveno-plavih i jedini učesnik Mundijala u Brazilu iz domaće lige Asmir Avdukić izričito je ustvrdio da je utakmica sa Travničanima bila regularna i dodao da je "spreman da ide na poligraf ako treba".

"Što se nas igrača tiče, utakmica je potpuno čista i ne bojimo se nikakvih testiranja. Ako je potrebno, ići ću na poligraf. Smatram da smo mi igrači ove sezone pokazali lojalnost prema klubu"
, naglasio je reprezentativac BiH.

Direktor kluba Robert Zrilić je istakao da podizanjem prijave ne upire prst ni u koga.

"Samoinicijativno ću otići u MUP i podnijeti prijavu za namještanje. Ne upirem prst ni u koga, ali su mi sumnjiva dešavanja na utakmici i red je da to istražimo. Već sam razgovarao s pojednim članovima Upravnog odbora i imam njihovu podršku", rekao je Zrilić.

(MONDO, foto: MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC