• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Spisak Portugala: Otkud Kvarežma?

Paulo Bento takođe odredio 30 imena igrača na koje će računati u prvoj fazi priprema za SP u Brazilu. Ronaldo predvodnik, Kvarežma povratnik.

Reprezentacija Portugala nije u najužem krugu favorita za osvajanje Svjetskog prvenstva u Brazilu. Kristijano Ronaldo i saigrači vrebaće svoju šansu iz drugog plana, a u utorak je postalo poznato i u kakvom sastavu.

Naravno, najveća zvijezda je najbolji igrač Reala. Dilema postoji oko toga da li će u saigračima imati pravu podršku za napad na najveće domete.

Portugalci će početi takmičenje u Grupi G, uz Nemačku, Ganu i SAD. Selektor Paulo Bento odlučio se za sljedećih 30 igrača:

GOLMANI: Antoni Lopes (Lion), Beto (Sevilja), Eduardo (Braga), Rui Patrisio (Sporting).

ODBRANA: Andre Almeida (Benfika), Vitorino Antuneš (Malaga), Bruno Alveš (Fenerbahče), Fabio Koentrao (Real), Žoao Pereira (Valensija), Luis Neto (Zenit), Pepe (Real), Rikardo Košta (Valensija), Rolando (Inter).

VEZISTI: Andre Gomeš (Benfika), Žoao Mario (Vitorija), Žoao Mutinjo (Monako), Migel Veloso (Dinamo Kijev), Raul Meireleš (Fenerbahče), Ruben Amorim (Benfika), Vilijam Karvaljo (Sporting).

NAPAD: Kristijano Ronaldo (Real), Eder (Braga), Helder Poštiga (Lacio), Ugo Almeida (Bešiktaš), Ivan Kavaleiro (Benfika), Nani (Mančester junajted), Rafa Silva (Braga), Rikardo Kvarežma (Porto), Silvestre Varela (Porto), Vierinja (Volfsburg).

U pitanju je širi spisak od 30 imena, sa kojeg će do kraja juna otpasti prekobrojni. Veliko iznenađenje za mnoge je povratak Rikarda Kvarežme u reprezentaciju.

Nekada veliki talenat evropskog fudbala nije dvije godine odigrao meč za reprezentaciju, a prvi dio sezone 2013/14. nije igrao jer nije imao klub. Reaktivirao se u januaru, kada je stigao u Porto. Prošle takmičarske godine igrao je za Al Ahli iz Dubaija.

(MONDO Foto: Guliver/Getty images/Bongarts/Stuart Franklin)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC