• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER: Ispali Njukasl i Midlsbro

Poslednje 38. kolo prvenstva Engleske, donijelo je rasplet kad su u pitanju putnici u Čempionšip. Pored VBA, to su Njukasl i Midlsbro!

 PREMIJER: Ispali Njukasl i Midlsbro Izvor: MONDO

Bez otprilike 50 miliona funti, koliko bi naredne sezone u Premijer ligi zaradili od TV prava i marketinga, ostali su Njukasl i Midlsbro, pored Vest Bromvič Albiona, koji je prošle nedelje ostao bez šansi da izbori opstanak.

U Ligu šampiona direktno idu Mančester junajted, Liverpul i Čelsi, dok će Arsenal u kvalifikacije za evropski krem. Mjesta u Ligi Evrope izborili su Aston Vila, Everton i Fulam, kao i Totenhem, kao finalista nacionalnog Liga kupa.


Njukasl je ispao porazom u Birmingemu od Aston Vile (1:0), Midlsbro je izgubio u Londonu od Vest Hema (2:1), pa su porazi Hala od rezervista Mančester junajteda (1:0), kao i Sanderlenda u dvoboju sa Čelsijem (3:2), bili bezbolni za "tigrove" odnosno "crne mačke"!

U niži rang sele se četvorostruki prvak i šestostruki osvajač FA kupa, Njukasl, sa klupe predvođen legendom Alanom Širerom, ali i finalista Kupa UEFA iz 2006. godine - Midlsbro, čiji je menadžer Geret Sautgejt te večeri u Ajndhovenu bio kapiten tima.



Uprkos eliminaciji, Sautgejt je potvrdio da će i sledeće sezone ostati na Riversajdu.

Njukasl je na Vila parku snažno krenuo, ali nije imao ni sreće, jer su napadači Obafemi Martins, Mark Viduka i Demijen Daf redom propuštali stopostotne prilike. Najbolju šansu imao je defanzivac Ričard Tejlor, čiji je šut na gol liniji zaustavio Karlos Kueljar.

Meč je odlučio vezni igrač Vile Geret Beri. Njegov očajnički udarac sa tridesetak metara od gola Stiva Harpera, pogodio je Dafa, lopta je promijenila smijer i odsjela u mreži - 1:0.

Menadžer Mančester junajteda, Aleks Ferguson, uprkos navodnim prijetnjama tužbom klubova iz opasne zone, izveo je rezervni sastav u Halu. Naravno, želio je da sačuva vedete za finale Lige šampiona protiv Barselone u srijedu u Rimu.

Ipak, i drugi tim "đavola" bio je bolji od domaćina - 1:0. Gol odluke postigao je Deron Gibson, dok je Zoran Bambi Tošić odigrao poslednjih nekoliko minuta.

U poslednjem kolu vodila se borba i za Ligu Evrope, u kojoj je trijumfovao Fulam, iako je poražen od Evertona na svom stadionu - 2:0. Londonskom klubu je evropsko takmičenje donio Liverpul, pobijedivši Totenhem sa 3:1.

Centarfor Čelsija Nikolas Anelka je u pobjedi svog tima u Sanderlendu (3:2) postigao 19. gol sezone i osvojio titulu najboljeg strijelca šampionata, nadmašivši Kristijana Ronalda za jedan pogodak.

Najubjedljiviju pobjedu u poslednjem kolu izborili su fudbaleri Arsenala, koji su deklasirali Stouk rezultatom 4:1, a najzaslužniji za trijumf bio je dvostruki strijelac Robin van Persi.

PREMIJER LIGA 38. KOLO


Arsenal - Stouk 4:1
/Biti 10 autogol, Van Persi 16 pen, 41, Dijabi 18 – Fuler 31 pen/

Aston Vila - Njukasl 1:0
/Daf 38 autogol/

Blekburn – VBA 0:0

Fulam - Everton 0:2
/Osman 45, Osman 88/

Hal - Mančester junajted 0:1
/Gibson 24/

Liverpul - Totenhem 3:1
/Tores 31, Haton 64 autogol, Benajun 81 – Kin 77/

Mančester siti - Bolton 1:0
/Seisedo 11/

Sanderlend - Čelsi 2:3
/Ričardson 53, Džons 90 – Anelka 47, Kalu 74, Kol 86/

Vest Hem - Midlsbro 2:1
/Kol 33, Stanislas 58 – O’Nil 50/

Vigan - Portsmut 1:0
/Rodalega 26/

TABELA: Mančester j. 90, Liverpul 86, Čelsi 83, Arsenal 72, Everton 63, Aston Vila 62, Fulam 53, Totenhem 51, Vest Hem 51, Mančester siti 50, Stouk 45, Vigan 45, Bolton 41, Portsmut 41, Blekburn 41, Sanderlend 36, Hal 35, Njukasl 34, Midlsbro 32, VBA 32.

(MONDO, foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC