• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Advokat Zvezde: Srpski tužioci kao haški

Funkcioneri Zvezde optuženi. Zvezda odbacuje krivicu.

 Advokat Zvezde: Srpski tužioci kao haški  Izvor: MONDO

Drugo opštinsko tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv trojice funkcionera FK Crvena zvezda, delegata Fudbalskog saveza Srbije i dvojice navijača tog kluba povodom nereda na fudbalskoj utakmici Crvena Zvezda - Hajduk iz Kule, kada je policajac Nebojša Trajković zamalo izgubio život.

Zbog sumnje da nisu preduzeli sve mere i aktivnosti za sprečavanje nereda na stadionu u toku utakmice, optuženi su generalni sekretar Crvene zvezde Zoran Damjanović, direktor stadiona tog kluba Miodrag Ćorović, komesar za bezbednost stadiona Novica Mijušković i delegat Fudbalskog saveza Srbije na toj utakmici Rade Popović.

Oni se terete za krivično "teško delo protiv opšte sigurnosti", a brane se sa slobode.

Advokat FK Crvena zvezda Dragan Ninković rekao je za MONDO da je optužnica koja je podignuta protiv funkcionera tog kluba pravno manjkava i ocenio da su male šanse da ona ostane na snazi.

"Dela su nedovoljno opisana i optužnica je pravno manjkava. Nema dovoljno dokaza u činjenicama koje su navedene da bi optužnica opstala. Tužioci i MUP kroz ovaj slučaj pokušali su da uvedu tzv. haški princip, odnosno princip komandne odgovornosti, što znači da za bilo koji incident koji izvrši neko na stadionu, a ima obeležja kluba, odgovaraju funkcioneri i odgovorna lica, što je nedopustivo za pravni sistem jedne ozbiljne države, što mi plediramo da budemo", izjavio je Ninković.

On je dodao da svi optuženi imaju pravo na prigovor u zakonskom roku i izrazio uverenje da će kolege branioci, pošto nije direktno uključen u ovaj slučaj, izjaviti taj prigovor.

"Male su šanse da optužnica ostane na snazi", zaključio je Ninković.

Navijači Crvene zvezde, koji se nalaze u pritvoru, Miloš Zimonja (21) iz Zrenjanina i Slaviša Drakul (37) iz Beograda, optuženi su za nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi.

Na utaklmici odigranoj 2. decembra prošle godine na stadionu Crvene zvezde pripadnik žandarmerije Nebojša Trajković je brutalno pretučen, a zadobio je i opekotine po licu od baklji, u neredima koje su izazvali huligani na severnoj tribini.

U Okružnom sudu u Beogradu u toku je istraga protiv navijača Crvene zvezde Uroša Mišića (19) iz Beograda zbog sumnje da je izvršio krivično delo teško ubistvo u pokušaju. On se tereti da je napao Trajkovića, gurajući mu upaljenu navijačku baklju u usta.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC