• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Atletiko Madrid šampion Španije!

Remijem sa Barselonom na Nou Kampu (1:1), "jorgandžije" osvojile desetu titulu u klupskoj istoriji!

Nema dileme, jedna "Decima" stići će ovog proljeća u Madrid. Već u subotu uveče!

Atletiko Madrid osvojio je bod na gostovanji Barselone u utakmici sezone (1:1) i osvojio jubilarnu desetu titulu u klupskoj istoriji! Prvu od sezone 1995/96.

Lišen pomoći povrijeđenih Dijega Koste (zamijenjen u 16. minutu) i Arde Turana (zamijenjen u 23), tim Dijega Simeona osvojio je bod dovoljan za slavlje, završivši sezonu bez ijednog poraza od Katalonaca u šest utakmica (pet remija i pobjeda).

BARSELONA - ATLETIKO MADRID 1:1 (1:1)


TABELA: ATLETIKO 90, Barselona 87, Real 87, Atletik Bilbao 69...

Barselona je završila sezonu samo sa osvojenim Superkupom Španije. Atletiko je osvojio titulu i imaće priliku da postane i prvak Evrope, u lisabonskom finalu Lige šampiona protiv Reala (24. maj).

Trener Madriđana Dijego Simeone maestralno je vodio ekipu cijele godine. Suočen sa povredom najboljeg igrača, Dijega Koste, u završnici sezone, našao je način da izvuče više od maksimuma iz svoje borbene ekipe i uđe u istoriju Primere.

Talentovani stručnjak iz Argentine posao je prvi neevropski trener koji je postao prvak Španije od Horhea Valdana, šefa struke Reala u šampionskoj sezoni 1994/95!

Iako je u ranoj fazi subotnje utakmice na Nou Kampu ostao bez Koste i Turana i iako je Barselona povela golom, tačnije golčinom Aleksisa Sančeza, novi šampioni Primere sačuvali su mir i pogotkom Dijega Godina poslije prekida osvojili bod neophodan za veliko slavlje.

Koliki su podvig napravili Madriđani osvajanjem titulu govore i finansijski podaci. Poređenja radi, svi fudbaleri Kvins Park Rendžersa, engleskog drugoligaša, imaju zbirnu godišnju platu 95 miliona evra. Svi fudbaleri Atletika za sezonu zarade 66 miliona evra.

U teškoj večeri svog kluba, navijači Barselone pokazali su veličinu i aplauzom pozdravili nove šampione!

"Samo nam ostaje da čestitamo Atletiku. Zaslužili su da osvoje titulu", konstatovao je Andres Inijesta poslije utakmice.

BARSELONA: Pinto - Dani Alveš, Pike, Maskerano, Adrijano - Fabregas (od 77' Ćavi), Buskets (od 57' Song), Inijesta - Sančez, Pedro (od 62' Nejmar), Mesi

ATLETIKO: Kurtoa - Huanfran, Miranda, Godin, Filipe Luis - Tijago, Gabi - Koke, Turan (od 23' Raul Garsija)- David Vilja, Dijego Košta (od 16' Adrijan, od 72' Sosa)

(MONDO, foto: Guliver/Getty images/Pablo Blazquez)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC