• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sloboda bez Evrope, žalba ka FIFA i UEFA

Tuzlanska Sloboda ipak neće igrati u Evropi jer joj FSBIH nije izdao licencu za evropska takmičenja. Tuzlaci najavili žalbu FIFA i UEFA.

 Sloboda bez Evrope, žalba ka FIFA i UEFA Izvor: MONDO

Osvajenjem treće pozicije i plasmanom u finale Kupa BiH Sloboda je izborila plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope, ali ih ipak neće igrati jer drugostepena Komisija FSBiH nije izdala Slobodi licencu za nastup u evropskim takmičenjima.

Licenca nije izdana jer Sloboda nije na vrijeme reprogramirala dugove u iznosu oko tri miliona evra, ali u klubu iz “grada soli” ne odustaju od takmičenja u Evropi.

Igrači, stručni štab i navijači u utorak su doputovali u Sarajevo kako bi pred prostorijama FSBIH održali protest, a na pres konferenciji u hotelu Holivud čelnici tuzlanskog kluba najavili su da će uputiti i žalbu na adresu FIFA i UEFA.

„Nama ne preostaje ništa drugo nego da sa žalbom idemo na dalje institucije. Žalićemo se FIFA i UEFA, pa neka njihove specijalizovane komisije donesu odluku o svemu”, rekao je predsjednik Slobode Salih Šabović.

On je dodao da sada nema smisla da Sloboda igra revanš meč finala Kupa BiH protiv Slavije.

“Nama je sad nejasno da li uopšte da igramo revanš susret Kupa BiH, koji bi trebali odigrati sa Slavijom. Mislim da nema smisla. Ova odluka Disciplinske komisije dovodi u pitanje regularnost takmičenja u Premijer ligi“, rekao je Šabović.

Na press konferenciju u Sarajevu bili su pozvani i Nihad Hodžić, predsjednik Komsije za licenciranje i Munib Ušanović, v.d. generalnog sekretara FSBiH, ali oni se nisu pojavili, što je izazvalo ogorčenje čelnika Slobode.

„Niko iz Saveza se nije pojavio. Normalno da nije, jer im je važnije finale Lige šampiona nego činjenica da im se u pitanje dovodi regularnost takmičenja u Premijer ligi. Ovo je sramota nad sramotama“, istakli su u Slobodi.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC