• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZVEZDA: Lukić predsjednik

Vladan Lukić izabran je za predsjednika Crvene zvezde.

 ZVEZDA: Lukić predsjednik Izvor: MONDO

Njegovu kandidatutu podržala je većina (30) od 59 prisutnih članova Skupštine (ukupno ih ima 81). Uzdržano je bilo 26, među kojima i predstavnici navijača, a protiv tri glasa.

Lukić je bio jedini kandidat za predsjednika pošto je Dragoljub Lekić, koga je prethodno kandidovalo pet članova Skupštine, odlučio da se povuče iz trke što je i saopštino članovima najvišeg klupskog organa.

Na generalnog direktora "Vitro grupe" prethodnih dana su pritisak vršili navijači (transparentom na sjevernoj tribini tokom meča sa Radom) i članovi Radne zajednice, koji ne žele za predsjednika člana prethodne uprave od koje nisu dobili plate.

Sa nestrpljenjem se iščekivao i stav Delija, koji imaju 19 predstavnika u Skupštini (od 81 koliko ukupno ima delegata). Njega je iznio Jovan Šurbatović riječima da navijači "ne daju Lekiću da se kandiduje, a ne daju ni podršku Lukiću".

Ipak, Lukić je dobio potrebnu većinu glasova.

Vladan Lukić, nekadašnji golgeter Crvene zvezde, četvrti je predsjednik kluba od 2005. godine kada se sa tog mjesta povukao Dragan Džajić. U međuvremenu u fotelji u Ljutice Bogdana 1 sjedili su Dragan Stojković Piksi, Toplica Spasojević i Dobrivoje Tanasijević aka Den Tana.

Pred njim je težak zadatak, jer, kako je predočeno i na Skupštini, dug Crvene zvezde na dan 30. aprila 2009. iznosi 22,1 milion evra. Obaveze kluba su 28,8 miliona, a potraživanja 6,7.

Prethodnih dana, beogradski mediji su objavili da bi dio duga "pokrila" Moskovska banka, sa čijim čelnicima je Lukić već pregovarao.

Otkako je aktivno prestao da se bavi fudbalom, Vladan Lukić (rođen je 16. februara 1970. godine) je ostao u tom sportu, a najviše se angažovao u rodnom Sopotu gdje je u lokalnom klubu bio maltene sve - trener, predsjednik.

Kao igrač afirmisao se u Crvenoj zvezdi, ali je igrao i za Vojvodinu, OFK Beograd, Atletiko Madrid, Marbelju, Mec, Sion...

Kada je počelo bombardovanje tadašnje SR Jugoslavije, spakovao je kofere i napustio francuski Mec, a onda je odigrao još jednu sezonu u Grčkoj i u 30. godini prestao aktivno da se bavi fudbalom.

Na poslednjim lokalnim izborima predvodio je listu "Grupa građana Vladan Lukić", koja je osvojila 12,12 odsto glasova i dobila četiri mandata u opštinskoj skupštini u Sopotu. Lukić obavlja i funkciju potpredsjednika te beogradske opštine.

Oženjen je Irenom, ima kćerku Saru i sina Luku.

Uskoro opširnije...

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC