• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZVEZDA: Lukić predsjednik, Delije uzdržane

"Ja verujem u Zvezdu", piše na bilbordu ispred sjeverne tribine stadiona Crvene zvezde, a na kraju teksta potpisan je Vladan Lukić.

 ZVEZDA: Lukić predsjednik, Delije uzdržane Izvor: MONDO

U utorak, 26. maja, Skupština Zvezde, odnosno njen veći dio, povjerovao je Vladanu Lukiću i izabrao ga za novog predsjednika kluba, koji je od 2005. godine i odlaska Dragana Džajića promijenio tri predsednika, Dragana Stojkovića Piksija, Toplicu Spasojevića i Dobrivoja Tanasijevića.

Tokom tročasovne sjednice Skupštine u sali Medija centra stadiona Zvezde lebdilo je pitanje da li će crveno-bijeli uopšte dobiti predsjednika. Jer, najprije je predstavnik navijača Jovan Šurbatović rekao da Delije ne daju Dragoljubu Lekiću da bude predsjednik, ali i da ne podržavaju Vladana Lukića, pozivajući obojicu da povuku kandidature.

Lekić ih je poslušao i za govornicom poručio da odustaje, jer ne želi da doprinosi daljim podjelama u klubu, ali i da prihvata objektivnu odgovornost s obzirom na to da je bio u prethodnoj upravi.



Lukić, kandidat veterana, međutim, nije želio da odustane, poručivši da je shvatio situaciju i da je potreban Zvezdi, baš kao što je 1999. godine osetio da je potreban Srbiji kada je bilo bombardovanje.

"Dužnost svakog zvezdaša je da pomogne i zato ne mogu da odustanem", rekao je Lukić i naglasio da je najveća razlika između njega i druge strane, u tome da on hoće da unese pare u Zvezdu, a oni da nastave da iz nje iznose.

Umalo, međutim, da delegati Skupštine odlučuju između dva kandidata. Nikola Latinović iz nebuha je predložio Dragišu Binića za predsjednika rekavši da on ima kapacitet da vodi Zvezdu, jer je već radio u superligaškom fudbalu.

"Za razliku od Lukića, koji je vodio FK Sopot, a priznaćete da je razlika velika. Kao Bog i šeširdžija", nastavio je Latinović.

Binić je, međutim, rekao da podržava stav Delija, da nije bilo o glavu da se na brzinu zakazuje Skupština i da on nije za predsjednika, ali da može da pomogne u sportskom smislu.

Kada je trebalo utvrditi da li je prihvatio kandidaturu, jer je ostalo nejasno, Binić je ponovo izašao za govornicu i rekao da čeka da se Delije izjasne o tome.

Na kraju, ipak, Skupština je odlučivala samo o jednom kandidatu, Vladanu Lukiću, koji je tijesnom većinom, izabran za novog prvog čovjeka FK Crvena zvezda. Od 59 prisutna delegata (Skupština ima ukupno 81 člana), dobio je 30 glasova, 26 je bilo uzdržano, a tri su bila protiv.

Lukić je rekao da nije čarobnjak, ali da je spremio ozbiljan finansijski plan za oporavak Crvene zvezde, a glavne stavke su da nema novog zaduživanja, da u naredne četiri godine budu isplaćeni svi sadašnji dugovi, koji su narasli na oko 25 miliona evra, a da prihodi rastu iz godine u godinu da bi u sezoni 2012/13 oni bili 20 miliona evra.

Delije su bile uzdržane, jer smatraju da je Lukićev plan nerealan i da su predlagali da se formira petočlana prelazna vlada iako je to suprotno Statutu.

"Ne vjerujemo da Zvezda može da prihoduje 20 odsto pod UEFA, jer bi to značilo da bi došla do kraja takmičenja, a skrećemo pažnju da je u Lukićevom programu samo 11 odsto prihoda predviđeno od sponzorstava", rekao je predstavnik Delija, Jovan Šurbatović.

On je zamjerio Lukiću da podržava nacrt Zakona o sportu iako je on potpuno u suprotnosti sa Lukićevim programom, a predlaže i Barselonin model funkcionisanja iako Lukićev model nema nikakve veze sa Barsinim modelom.



U svakom slučaju, Lukić je izabran, a njegove prve riječi zatim su bile da poziva sve i one koji su bili uzdržani i oni koji su bili protiv njega da budu isti tim.

"Zaboravimo sve predrasude i poklonimo svo vrijeme Crvenoj zvezdi. Samo tako Zvezda može da bude pobjednik".

U novom Upravnom odboru Zvezde biće 14 članova, a sedam je Skupština izabrala, a to su: Vladica Popović, Petar Krivokuća, Dušan Maravić, Stevan Ostojić, Stevan Stojanović, ali i bivši rukometaš, a sada trener Igor Butulija, kao i bivši direktor Uprave za sport, Dragan Vuksanović, inače član UO SD Crvena zvezda.

Ostale članove UO Lukić će kooptirati u narednih mjesec dana, a to će biti, kako je rekao, ugledne javne ličnosti i privrednici.

(P. Vujić - MONDO, foto MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC