• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Portsmut - od srpskog do arapskog kluba

Nakon Srbina Milana Mandarića i Rusa Aleksandra Gajdamaka fudbalski klub Portsmut je dobio novog vlasnika - Sulejmana al Fahima!

 Portsmut - od srpskog do arapskog kluba Izvor: MONDO

Milijarder iz Abu Dabija i čelnici kluba sastali su se u Rimu u utorak i postigli dogovor o prodaji kluba, a ostalo je samo još da se samo dovrše proceduralne formalnosti, potvrđeno je na zvaničnom sajtu kluba “pompejaca”.

“Portsmut može da potvrdi da je prihvaćena ponuda Sulejmana al Fahima za kupovinu kluba. Nakon pregovora koje je u ime vlasnika Aleksandra Gajdamaka vodio predsjednik Piter Stori, u utorak je u Rimu postignut dogovor sa Sulejmanom Al Fahimom”, navodi se u zvaničnom saopštenju kluba.

Britanski mediji objavili su da je Portsmut prodan za 60 miliona funti i prenijeli izjavu novog vlasnika koji je kao član uprave Abu Dabi Junajted grupacije učestvovao u kupovini Mančester sitija od strane ove grupacije.

“Uzbuđen sam zbog kupovine kluba. Učestvovao sam u kupovini Mančester sitija, ali ovaj put je drugačije, sada je ovo moj klub”, rekao je al Fahim.

Portsmut je nakon velike finansijske krize koja je potresla klub u maju 1999. kupio srpski biznismen Milan Mandarić, a njegova ulaganja isplatila su se i “pompejci” su 2003. godine izborili plasman u Premijer ligu.

Tri godine kasnije Mandarić je prvo prodao 50 odsto vlasništva nad klubom ruskom biznismenu Aleksandru Gajdamaku, da bi nekoliko mjeseci kasnije prodao i preostale dionice.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC