• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LŠ: I Srbi kroje fudbalsku kartu Evrope

Ivica Dragutinović, Mladen Krstajić i Predrag Đorđević o revanš mečevima osmine finala Lige šampiona, ovog utorka i srede.

 LŠ: I Srbi kroje fudbalsku kartu Evrope Izvor: MONDO

Iz činjenice da u osmini finala Lige šampiona učestvuju čak osmorica srpskih internacionalaca, može se izvesti zaključak da nam fudbal nije na toliko niskim granama, koliko se, možda, čini posle serije negativnih događaja u poslednja tri-četiri meseca.

U mečevima Sevilja - Fenerbahče i Porto - Šalke čak je došlo i do direktnih duela Srba, Dragutinović - Kežman i Stepanov - Krstajić, s tim da je Stepanov na prvom meču u Gelzenkirhenu bio rezerva.

Sevilja će na stadionu Sančez Pishuan u utorak pokušati da nadoknadi gol manjka iz Istanbula. Fenerbahče je pre dve nedelje slavio rezultatom 3:2, a Mateja Kežman postigao prvi pogodak.

Drago: Sa 80 odsto do istorijskog uspeha


"Mateja mi je malopre poslao SMS, u nedelju smo se čuli... Sigurno je da se radi o pravom napadaču i da nam neće biti lako da ga zaustavimo. Plasman u četvrtfinale predstavljao bi istorijski uspeh i za Sevilju i za Fenerbahče, a ja sam siguran da ćemo pobediti potrebnim rezultatom ako pružimo barem 80 odsto realnih mogućnosti. Najvažnije je ipak, da smo mi živi i zdravi, a fudbal će se sigurno igrati i posle ove utakmice", rekao je za MONDO defanzivac Sevilje Ivica Dragutinović.

Mnogi su od španskog tima očekivali dominantnu sezonu posle dva uzastopno osvojena Kupa UEFA.

Međutim, ne ide sve tako lako, naročito u domaćem prvenstvu, što je i razumljivo s obzirom na tragičnu smrt Antonija Puerte i odlazak trenera Huande Ramosa u Totenhem.

"Ovih dana smo svi koncentrisani na Fenerbahče, otuda nešto slabija igra i poraz od Deportiva. Imali smo dosta teških momenata, ali na dobrom smo putu da se izvučemo. Imamo povoljan raspored i nadam se da ćemo završiti Primeru na četvrtom mestu, dok u Ligi šampiona možemo daleko da doguramo. Naši navijači spremaju paklenu atmosferu za utorak i potrudićemo se da ih ne razočaramo", ističe popularni Drago.

Za razliku od Dragutinovića, Mladen Krstajić i Šalke u sredu na stadionu Dragao u Portu imaju zadatak da odbrane minimalnu prednost stečenu pred svojim navijačima.

Jedan od klubova sa najvatrenijom publikom u Nemačkoj napravio je lošu uvertiru za revanš osmine finala, izgubivši u subotu od Bajerna na Auf Šalke areni.

Krstajić: Cela Nemačka gleda u nas

"Nije nam jednostavno, sigurno je mnogo lepše ući sa pobedom u meč od tolikog značaja, kao što je ovaj protiv Portoa. Ispali smo iz nemačkog Kupa, u Bundes ligi smo doživeli tri poraza zaredom i kaskamo za vodećima, tek smo šesti na tabeli. To znači da nam je Liga šampiona šansa za vađenje", konstatovao je Krstajić u razgovoru za MONDO.

Iskusni defanzivac savetovao bi saigračima da podignu glave, jer nema koristi od tugovanja za onim što je već izgubljeno.

"Neće biti lako braniti ovih 1:0, ali moramo da dignemo glave. Kada igrate 'nokaut' fazu Lige šampiona, svaki protivnik je neugodan, tako da je pobeda bez primljenog gola često bolji rezultat nego da je, recimo, 3:1. Sada će Porto morati da napada, a na našem treneru Mirku Slomki je da postavi taktiku kojom ćemo to iskoristiti na najbolji način", smatra Krstajić.

Doskorašnji reprezentativac Srbije ističe da je Porto dva puta osvajao Kup, odnosno Ligu šampiona i da je, kao takav, veće ime od Šalkea u Evropi.

"Prema Portou gajimo veliki respekt. Ne mogu da se mere sa Mančester Junajtedom ili Milanom, ali redovni su učesnici Lige šampiona, imaju bogato iskustvo, pa se ne može reći da bi bilo iznenađenje ako oni prođu, a mi ispadnemo".

Krstajić svima koji su u mogućnosti da gledaju direktan prenos iz Portugala poručuje da se neće pokajati ako budu pratili tu utakmicu, a ne Real Madrid - Roma.

"Možda naš par nije najatraktivniji kada se pogledaju drugi mečevi osmine finala, ali ponekad baš u takvim, derbi utakmicama, od silnih taktičkih zaduženja ne možete da vidite mnogo dobrog fudbala. Ovde su sve oči uprte u nas, ne samo navijača Šalkea. Daćemo sve od sebe da kao poslednji predstavnici Nemačke u Ligi šampiona izborimo plasman u četvrtfinale".

Đorđević: Čelsi može da padne

Jedini tim u kojem nastupaju dvojica naših igrača je Olimpijakos. Predrag Đorđević (35) i Darko Kovačević (34) nalaze se na zalasku karijere, što se ne bi moglo reći po igrama koje pružaju.

Đorđević je uveren da prvak Grčke posle 0:0 na Karaiskakiju nije izgubio sve šanse da prođe u dalje takmičenje dobrim rezultatom na Stamford Bridžu.

"Čelsi je u prednosti, ali ništa nije odlučeno. Imamo čemu da se nadamo, ali samo pod uslovom da postignemo gol i to ćemo pokušati da uradimo", rekao je neumorni fudbaler sredine terena.

On je dodao da utakmice protiv Čelsija ili nekog drugog rivala sličnog kalibra, pre svega zahtevaju strpljenje.

"Nadigrali smo Čelsi u Pireju i mislim da je to bila jedna od naših boljih utakmica u poslednje vreme. Mislim da igramo zrelije nego ranijih sezona i da dobro funkcionišemo kao tim. Samo moramo da koristimo svoje šanse, kada se one ukažu. Kada se suočite sa najkvalitetnijim ekipama, takvih prilika nema puno", opominje Đorđević.

Nemanja Vidić sa Mančester Junajtedom dočekuje Lion, dok Dejan Stanković i Inter imaju sreću da zbog zauzetosti San Sira svoj revanš sa Liverpulom igraju tek naredne nedelje.

"Neroazuri" su na Enfildu izgubili sa 2:0, a van stroja im se nalaze praktično svi centralni igrači odbrane - Marko Materaci je suspendovan, Ivan Kordoba i Valter Samjuel su teže povređeni, a na prvenstvenom meču protiv Napolija povredio se i Kristijan Kivu, pa klupski lekari imaju osam dana da ga osposobe.

PAROVI OSMINE FINALA

Utorak
BARSELONA: Barselona - Seltik (prvi meč 3:2)
SEVILJA: Sevilja - Fenerbahče (2:3)
MILANO: Milan - Arsenal (0:0)
MANČESTER: Mančester Junajted - Lion (1:1)

Sreda
PORTO: Porto - Šalke (prvi meč 0:1)
MADRID: Real - Roma (1:2)
LONDON: Čelsi - Olimpijakos (0:0)

11. marta
MILANO: Inter - Liverpul (0:2)

Sve utakmice počinju u 20.45 časova

(MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC