• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Antić pred Austriju: Ovo nam je prvo finale

Pobjeda kod kuće i po koji bod na strani - recept je koji vodi Srbiju na Svjetsko prvenstvo u Južnoj Africi 2010. godine.

 Antić pred Austriju: Ovo nam je prvo finale Izvor: MONDO

"Imam šampione u ekipi i budite sigurni da ćemo svi ozbiljno shvatiti duel sa Austrijom. To nam je prvo finale", rekao je srpski selektor Radomir Antić na konferenciji za novinare, na kojoj je saopštio spisak igrača na koje računa kako za meč sa Austrijom, 6. juna u Beogradu tako i na duel protiv Farskih Ostrva u Toršavnu, 10. juna.

Na spisku nema iznenađanja. Antić je, zbog dobre forme i golgeterske raspoloženosti, pozvao i Dragana Mrđu iz Vojvodine.

Nikola Žigić neće igrati protiv Austrije zbog žutih kartona, što je Antić okarakterisao kao "hendikep", ali je dodao: "Ne tražimo opravdanje, jer imamo dobru reprezentaciju i igrače".

Miloša Ninkovića iz kijevskog Dinama nema na spisku, jer tog momka zaista prate pehovi. Ovog puta u pitanju je zapaljenje pluća, a selektor ga je u šali posavjetovao da "ode da zapali svijeću". "Na njega ozbiljno računamo ubuduće", dodao je Antić.

Prvi utisak koji je Antić podijelio sa novinarima, a samim tim i sa cjelokupnom javnošću, jeste to da reprezentacija koju predvodi postaje "ponos ljudi i nacije".

Cjelokupnim ponašanjem, igrama, ali prije svega rezultatima, srpska fudbalska reprezentacija polako je vratila povjerenje ljubitelja fudbala. Južna Arika nije više samo san, a za meč protiv Austrije, u subotu 6. juna (stadion Crvene zvezde, 20.30 časova) vlada veliko interesovanje.

"Imamo veliki respekt prema reprezentaciji Austrije i sigurno je da će oni željeti da se novom selektoru, čiji je nadimak 'vatrogasac' nametnu i pokušaju da nađu svoju šansu u Beogradu. Svjestan sam da je možda došlo do zasićenja kod igrača, jer je sezona na kraju, ali sve to navodi na ozbiljnost. Imamo dovoljno vremena za ozbiljnu pripremu utakmice. Siguran sam da će naši profesionalci to shvatiti, imam povjerenja u moje momke", rekao je Antić.

Selektor nije propustio priliku i da još jednom potvrdi svoju tezu o tome da je srpska reprezentacija jedna velika familija.

Čestitajući Marku Panteliću na drugoj kćerki (Allegra), selektor je najavio i svadbena zvona. Vladimir Stojković i Aleksandar Kolarov uskoro će pred matičara.
"To potvrđuje da ovim momcima prija atmosfera koju imamo u reprezentaciji", prokomentarisao je Antić.

Video pogledajte na našem portalu www.mtsmondo.com.

Spisak za mečeve protiv Austrije i Farskih Ostrva:

GOLMANI: Vladimir Stojković (Hetafe), Vladimir Dišljenković (Metalurg), Bojan Isailović (Genčlebiligi).

ODBRANA: Branislav Ivanović (Čelsi), Nemanja Vidić (Mančester junajted), Ivica Dragutinović (Sevilja), Neven Subotić (Borusija Dortmund), Aleksandar Luković (Udineze), Antonio Rukavina (Minhen 1860), Ivan Obradović (Partizan), Aleksandar Kolarov (Lacio).

SREDINA: Dejan Stanković (Inter), Zdravko Kuzmanović (Fiorentina), Gojko Kačar (Herta), Nenad Milijaš (Crvena zvezda), Miloš Krasić (CSKA), Boško Janković (Đenova), Milan Jovanović (Standard), Miralem Sulejmani (Ajaks).

NAPAD:
Marko Pantelić (Herta), Danko Lazović (PSV Ajndhoven), Dragan Mrđa (Vojvodina), Nikola Žigić (Rasing Santander).

(MONDO, foto MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC