• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Žuka: Bilo mi je sjajno u Srbiji

Žulijan Roberto Antonelo samo je jedan u nizu Partizanovih fudbalera koji su posljednjih godina pronašli angažman u velikom evropskom klubu.

 Žuka: Bilo mi je sjajno u Srbiji  Izvor: MONDO

Pričalo se o Meksiku i arapskim zemljama, a Žuka je kao slobodan igrač stigao u La Korunju i potpisao dvogodišnji ugovor sa slavnim Deportivom, nekadašnjim polufinalistom Lige šampiona.

Žuka je u lokalnom listu "Lavos de Galicija" predstavljen kao nasljednik Maura Silve i Flavija Konseisaoa, slavnih Brazilaca koji su nosili plavo-bijeli dres i igrali na poziciji zadnjeg veznog.

"Veoma sam srećan što sam ovdje, ovo je sjajna prilika da se u dobroj ekipi oprobam u jakoj ligi, kakva je španska. Znam da su mnogi Brazilci prije mene sa uspjehom igrali za Deportivo i zato se nijednog trenutka nisam dvoumio oko dolaska", rekao je Žuka.

On je dodao da će mu biti teško da uradi ono što je pre 10-15 godina uradio Mauro Silva, ali da je spreman da pruži sve od sebe.

"U Partizanu sam proveo dvije nezaboravne godine. Šteta što me je ove sezone dugo mučila povreda stopala, zbog koje sam malo proveo na terenu. Ali sada sam potpuno oporavljen i ta povreda mi više neće smetati".

Na pitanje da li mu je Deportivo posljednja stanica prije povratka u Južnu Ameriku, dao je odrečan odgovor.

"Ozbiljno razmišljam da i po završetku karijere ostanem da živim u Evropi".

Kao "veziste" koje posebno cijeni izdvojio je Ćavija i Inijestu iz Barselone, Džerarda iz Liverpula i Skolsa iz Mančester junajteda, na kojeg misli da najviše podsjeća po stilu igre.

Sa Deportivom želi da se vrati u vrijeme kada je taj klub osvajao prvenstvo Španije i igrao značajnu ulogu u Evropi.

"Radiću naporno da bih pokazao ko sam, nisam ovdje došao na odmor. U Srbiji mi je bilo sjajno, osvojio sam sa Partizanom sve što je moglo da se osvoji. Znam da se Deportivo u posljednje vrijeme zadovoljavao opstankom u Primeri, ali to ne može da bude dovoljno za mene. U sebi nosim želju za trofejima i pokušaću da je ispunim i u Španiji. Vidjećemo šta će biti".

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC