• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Policija sačuvala majmuna i splitski Hajduk

Splitska policija čuvajući majmuna u zoološkom vrtu vjerovatno je spasila i Hajduk surove kazne UEFA.

 Policija sačuvala majmuna i splitski Hajduk Izvor: MONDO

Splićani su mogli biti rigorozno kažnjeni zbog zamisli navijačke grupe Torcida koju je međutim advokat udruženja navijača Hajduka demantovao.

U Splitu se pročulo da fanovi Hajduka namjeravaju da ukradu majmuna iz zoo-vrta kako bi ga odnijeli na tribinu i tokom revanša finala hrvatskog Kupa na Poljudu, istakli transparent "Bolje biti drugi s bilima, nego prvi sa crnima".

Time bi se aludiralo na veliki broj tamnoputih igrača koji igraju u Dinamu, koji je ove sezone osvojio duplu krunu.

Ukoliko taj trač ima veze sa istinom, da je akcija uspjela, Hajduk bi svakako pretrpio drastičnu kaznu Evropske kuće fudbala.

Splitska policija ozbiljno je shvatila ovu namjeru Torcide, tako da je pred meč sa Dinamom, pojačala obezbjeđenje oko vrta na Marjanu, a oko stadiona su kružile patrole sa zadatkom da uoče eventualni pokušaj da se majmun unese na tribinu.

Tamnoputi igrači Dinama bili su na meti Torcide i prije nekoliko sezona, kada su na Poljudu dočekani sa transparentom "Eto, Da Silva, Čago - maksimirski ZOO", a navijači Hajduka ih redovno "časte" majmunskim urlicima.



Bivši trener Čelsija Avram Grant prošle godine trebalo je da dođe u Split, a desničarski orjentisanoj Torcidi nije promakla činjenica da je on Jevrejin, pa su vrlo brzo u gradu osvanuli grafiti s kukastim krstovima.

Još šokantniji slučaj dogodio se na Poljudu davne 1984. tokom utakmice između Hajduka i Totenhema, u polufinalu Kupa UEFA. Na poluvremenu utakmice jedan pripadnik Torcide na centru igrališta zaklao je pijetla, koji je inače klupski simbol Totenhema, zbog čega je Hajduk svoje evropske utakmice naredne sezone morao da igra u Osijeku.

Navijači Hajduka znali su da pripreme iznenađenja i svojim ljubimcima, pa je tako ostao upamćen slučaj sa kopanjem grobova na Poljudu iz 2003. godine. Nakon šokantnog ispadanja iz kvalifikacija od Hake, pripadnici Torcide su na Poljudu iskopali 11 rupa, odnosno grobova, po jedan za svakog igrača Hajduka koji je igrao u Finskoj.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC