• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

CRNA GORA: Mogren šampion

Fudbaleri Mogrena iz Budve novi su šampioni Crne Gore.

 CRNA GORA: Mogren šampion Izvor: MONDO

Završna runda fudbalskog šampionata Crne Gore prošla je bez značajnijih rokada na tabeli pa su na gradskom stadionu u Bijelom Polju igrači Mogrena proslavili prvu titulu u klupskoj istoriji, a njihove kolege iz Jedinstva pozdravile se sa sa najvišim rangom takmičenja.

Budvani su slavili pod Obrovom 2:1, dok je sada već bivši šampion Budućnost remizirala na gostovanju Jezeru 2:2.

Treća sezona najmlađeg fudbalskog prvoligaškog “karavana” u Evropi, završena je tako na način koji su mnogi i predviđali uoči starta trke za titulu - trijumfom ekipe u koju je uloženo najviše novca i koja je minulog ljeta u lokalnoj štampi ponijela epitet "drim tima".

Drugoplasriana Budućnost je u meču sa Jezerom vodila sa 2:0, ali kada su čuli da Mogren vodi i ide ka trijumfu u Bijelom Polju, plavo-bijeli su popustili i u finišu primili dva gola od ekipe Jezera, koje će se za opstanak boriti u baražu.

Podgoričane je u Plavu posljednji put sa klupe vodio Miodrag Ješić.

Budućnost u završnom meču sezone nije imala podršku svojih vijernih navijača “varvara” koji su organizovano otišli na utakmicu u Plavu ali im policija nije dopustila da uđu na stadion.

Crnu Goru će kvalifikacijama za Ligu šampiona tako predstavljati Mogren koji je tek nakon žalbe FSCG dobio neophodnu licencu za međunarodna takmičenja. Budućnost, Sutjeska i Petrovac igraće u kvalifikacijama za Kup Evrope.

Fudbaleri Jezera i Dečića pokušaće kroz baraž da sačuvaju prvoligaški status. Ekipi iz Plava rival će biti podgorička Mladost, dok će Dečić igrati protiv barskog Mornara.

Mesto Jedinstva u eltinom rangu takmičenja zauzeće sljedeće sezone fudbaleri Berana koji su još prije pet nedelja obezbijedili povratak u elitu.

Rezultati 33. kola

Jezero - Budućnost 2:2
Rudar - Zeta 0:0
Lovćen - Dečić 0:0
Kom - Grbalj 4:3
Petrovac - Sutjeska 0:3
Jedinstvo - Mogren 1:2

TABELA: Mogren 74, Budućnost 70, Sutjeska 63, Grbalj 50, Petrovac 41, Rudar 41, Lovćen 39, Kom 37, Zeta (-10) 36, Jezero 33, Dečić 31, Jedinstvo 29.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC