• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jokanović: Znanje je kap, neznanje je more

Slaviša Jokanović je bio fudbaler. Mislio je da će u Partizanu dobiti neku "fotelju", a u januaru 2008. postavljen je za šefa struke...

 Jokanović: Znanje je kap, neznanje je more Izvor: MONDO

Svjestan da mnoge stvari u životu određuje splet okolnosti, on je u razgovoru objavljenom na zvaničnom sajtu Partizana rekao da svog trogodišnjeg sina neće po svaku cijenu usmjeravati na travnati pravougaonik.

"Nisam razmišljao o tome, on je još mali. Fudbal je naporna profesija, ali ti donosi mnogo toga. Ja se ne bih mijenjao ni sa kim, jer je moj život dosta dobar. Glavno je da djeca budu živa i zdrava i da budu kvalitetni ljudi, a kada bude došlo vrijeme, da se zaposle i da zarađuju. Nijedna profesija nije sramota, sramota je ne raditi", rekao je Jokanović u intervjuu koji nije obrađivao samo Partizan i uskofudbalske teme.

Mlađa od dvije njegove ćerke u slobodno vrijeme često igra fudbal sa dječacima.

"U Španiji je školovanje drugačije. Između učenja, obroka i drugih stvari ima vremena i za sport. Moja djevojčica igra fudbal u školskom dvorištu i dosta joj dobro ide. Ženski fudbal je postao biznis, pogotovo u SAD. Ako bi tamo napravila karijeru, mogao bih da kažem 'zbogom sirotinjo'", našalio se trener crno-bijelih.

Zanimljivo je da većim dijelom godine vodi život odvojeno od porodice, koja je u Madridu.

"Sigurno je da mi nije lako. Nadam se da će mi djeca oprostiti što nisam bio uz njih dok su rasli. Sina sam ostavio kao bebu, a sada me zove telefonom i pita kada ću da dođem. Na kraju svake sezone imam 'upravni odbor' sa suprugom, raspravljamo o 'prelaznom roku', ali za sada sve ostaje isto. Oni su u Madridu, ja u Beogradu".

Jokanović je školovanje za trenera počeo još 2002. godine, a profi licencu stekao je po dolasku u Partizan.

"Poslije sedam godina sam uspio da završim školovanje. Ja sam kao ovi crnogorski studenti koji uče u Beogradu, pa im običan fakultet traje godinama i nikako da ga završe", našalio se Jokan i dodao da uprkos diplomi ne misli da o fudbalu sve zna.

"Znanje je jedna kap, neznanje je more. Nadam se da ću što više tog mora uspjeti da prelijem na drugu stranu".

Dok čitate ovaj tekst, Jokanović je već stigao u Madrid, na zasluženi, ali kratak odmor sa porodicom. Kada se vrati u Beograd, Partizan bi već trebalo da dovede nekoliko novih fudbalera...

"Pokušaćemo da se pojačamo do 15. juna i početka priprema. U svim linijama nam je potreban po jedan igrač. Jedan u napadu, jedan u veznom redu, pa poslije odlaska Žuke i zadnji vezni. Nedostaje nam i jedan kvalitetan centarhalf, pa lijevi bek, jer Ivan Obradović ide. Uveliko radimo na tome".

(MONDO, foto: zvanični sajt)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC