• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ćiro: U Taškentu kao u kvalifikacijama

Kombinovana selekcija BiH u ponedeljak igra u Taškentu (16.05 TV - BHT 1) prijateljsku utakmicu protiv Uzbekistana.

 Ćiro: U Taškentu kao u kvalifikacijama Izvor: MONDO

Iako se radi o prijateljskom meču na kojoj će igrati kombinovani tim, selektor BiH Miroslav Blažević tvrdi da ovaj susret doživljava kao nastavak kvalifikacija za Mundijal 2010. godine u Južnoj Africi.

"Treninge sam prilagodio tako da ih umor ne savlada, a održao sam im i prigodno slovo. Dug put može biti samo izvinjenje. Ova utakmica je za sve njih biti ili ne biti", poručio je Ćiro i dodao da će oni igrači koji se dokažu biti pozvani na naredna okupljanja.

"Sve je do njih. Nekoliko ću ih ostaviti u kadru. Jasno sam im naglasio šta očekujem. Dao sam im primjer hrvatske reprezentacije iz 1998. godine. Spomenuo sam Krpana i Mamića, koji su imali minimalnu minutažu, a napravili su transfere od više od pet miliona tadašnjih njemačkih maraka. Oni su bili svjesni pripadnosti grupi, znali su da nisu u prvom planu. Nikada se nisu bunili, a uvijek su radili maksimalno. Igračima sam rekao da, ako već nemaju taj patriotski naboj, onda moraju biti egoisti i misliti na sebe i na svoje karijere", rekao je Blažević za "Dnevni avaz".

Blažević je svjestan da bi Uzbekistan mogao biti nagazna mina, jer će s druge strane stajati izuzetno motivisan protivnik, koji silno želi pobjedu uoči nastavka kvalifikacija.

"Oni će da lete kako bi ostvarili dobar rezultat uoči meča sa Japanom. Na nama je da im pokvarimo raspoloženje", zaključio je selektor BiH.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC