• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čelsi - nova Anćelotijeva misija

Samo dan nakon što se rastao sa Milanom, iskusni trener Karlo Anćeloti postigao dogovor sa Čelsijem.

 Čelsi - nova Anćelotijeva misija  Izvor: MONDO

Karlo Anćeloti je novi trener Čelsija. Londonski klub objavio je da je sa dosadašnjim šefom stručnog štaba Milana potpisao trogodišnji ugovor, koji počinje da važi od 1. jula ove godine.

"Karlo je bio sjajan kandidat za dobijanje posla. Tokom dugo godina dokazao se kao izuzetno sposoban trener za formiranje tima za najveće izazove i u tome je bio uspješan, kako u italijanskom šampionatu tako i u evropskim okvirima. Imao je, takođe, i uspješnu igračku karijeru u tim takmičenjima i samim tim donosi veliko iskustvo. Uvjereni smo da ga u Čelsiju čeka topao doček i unaprijed se radujemo saradnji sa njim", objavio je Čelsi na svom sajtu.

Londonski "San" (The Sun) piše da će Anćeloti dobiti 50 miliona funti da bi uradio ono što se čeka na Stamford bridžu - titula šampiona Engleske.

Da 49-godišnjeg Anćelotija zaista čekaju raširenih ruku u Čelsiju govori i podatak da je gazda Roman Abramovič spreman da mu da veliki budžet za formiranje novog tima. Priča se da budžet za dovođenje igrača nije bio toliki još od vremena Žoze Murinja.

Čelsi je već doveo ofanzivnog vezistu Jurija Žirkova iz moskovskog CSKA, a mnogi kucaju na vrata Stamford bridža.

Navodno je Čelsi već stupio u kontakt sa Francuzom Frankom Riberijem i napadačem Valensije Davidom Viljom.

Da tu osim dima "ima i vatre", potvrđuju i riječi kaptena Čelsija Džona Terija, koji je izjavio da je potrebno nekoliko promjena u timu, navodeći da bi upravo Riberi i Vilja bile "karike koje nedostaju".

"Trebaju nam igrači poput Riberija, Vilje...Takav profil igrača nam je potreban da osnažimo redove i istovremeno da sačuvamo naše momke - Didijea Drodbu, Ešlija i Džoa Kola. Sa njima se pregovara o produživanju ugovora. Kada veliki igrači budu dostupni i dođu kod nas, biće to jasna poruka svima: 'Čelsi se vraća!'", rekao je Teri.

A Anćeloti je, navode britanski mediji, dao pristanak da iz kluba mogu da odu Floran Maluda, Salomon Kalu i Portugalac Deko.

Odmah poslije pobjede Milana nad Fiorentinom u poslednjem kolku Serije A, Anćeloti je saopštio da se dogovorio sa čelnicima kluba da se rastanu poslije sedam i po godina.

"Karlito" je za sedam i po godina na klupi Milana osvojio dvije titule prvaka Evrope (2003, 2007), jednom je bio šampion svijeta (2007) i samo jednom prigrlio skudeto (2004), što mu je na dugoročnom planu najveći minus u trenerskoj karijeri.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC