• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LŠ: Zrinjski ide na Partizan, Dinamo...

Zrinjski će kvalifikacije za LŠ početi u drugom kolu, ali neće biti jedan od nosilaca. Žrijeb bi mogao da ga spoji sa prvakom Srbije ili Hrvatske.

 LŠ: Zrinjski ide na Partizan, Dinamo... Izvor: MONDO

Obzirom na veoma loš koeficijent BiH (1.732), Mostarci će u žrijebu biti smješteni u drugi šešir u kojem će biti nenosioci i za protivnika mogu dobiti ekipe iz gornjeg doma evropskog fudbala. Listu ekipa, odnosno mogućih protivnika, predvodi danski Kopenhagen, mada bi mogli da izvuku i prvake Srbije (Partizan) odnosno Hrvatske (Dinamo).

Mogući protivnici Zrinjskog su i: Levski Sofija (Bugarska), Makabi Haifa (Izrael), Visla Krakov (Poljska), BATE Borisov (Bjelorusija), Red Bul Salcburg (Austrija), Kalmar (Švedska), APOEL Nikozija (Kipar), Stabek (Norveška), Slovan Bratislava (Slovačka), Ventspils (Letonija), Maribor (Slovenija), Hafnarfjardar (Island), Inter Turku (Finska), Ekranas (Litvanija).

Ukoliko prođu u treće pretkolo, prvak BiH ponovo neće biti u povlaštenom položaju. U trećem stepenu ovog takmičenja protivnici mogli bi biti Olimpijakos (Grčka), Slavija Prag (Češka) i Cirih (Švajcarska), te timovi za koje se očekuje da će proći u treće pretkolo (Kopenhagen, Levski, Partizan, Makabi Haifa, Dinamo, Visla i BATE Borisov).

Za "plemiće" imperativ prolazak u treće pretkolo Lige šampiona odnosno plej – of za Ligu Evrope.

Partizanov put do elite

Završetkom takmičenja u fudbalskim prvenstvima širom Evrope kompletirana je lista svih klubova učesnika kvalifikacija za Ligu šampiona, u kojima će na ljeto učestvovati i ekipa Partizana.

Prema novim pravilima UEFA, od sezone 2009/2010. igraće se četiri kola kvalifikacija, a prvak Srbije takmičenje će početi u drugom kolu.

Partizan će u drugom kolu biti među nosiocima zbog toga što iz prethodnih sezone ima koeficijent od 23,050 poena.

Njegovi mogući protivnici u drugom kolu su Bohemijans (Irska), Zrinjski (BiH), Debrecin (Mađarska), Šerif (Moldavija), Vit (Tbilisi), Đorče Petrov (Makedonija), Baku (Azerbejdžan), Levadija (Estonija), Tirana (Albanija), Aktone (Kazahstan), Pjunjik (Jermenija) i Ril (Vels).

Među potencijalnim rivalima crno-bijelih nalaze se i Strejmur (Farska Ostrva), Glentoran (Sjeverna Irska), Didelanš (Luksemburg), kao i još dva tima iz prvog kola kvalifikacija u kojima će učestvovati Mogren (Crna Gora), Santa Hulija (Andora), Hibernijans (Malta) i Tre Fiori (San Marino).

Pored Partizana, nosioci u drugom kolu biće Kopenhagen (Danska), Levski (Bugarska), Makabi Haifa (Izrael), Dinamo (Hrvatska), Visla (Poljska), Bate Borisov (Bjelorusija), Salcburg (Austrija), Kalmar (Švedska), Apoel (Kipar), Stabek (Norveška), Slovan (Slovačka), Ventspils (Letonija), Maribor (Slovenija), Hafnafjordur (Island), Inter Turku (Finska) i Ekranas (Litvanija).

Žrijeb za drugo kolo održaće se 22. juna, prve utakmice igraju se 14. i 15. jula, a revanš mečevi 21. i 22. jula.



Ako prođe u treće kolo, Partizan će ponovo biti nosilac, a žrijeb za tu fazu održaće se 17. jula. Prve utakmice ovog kola igraju se 28. i 29. jula, a revanši su 4. i 5. avgusta.

Pored ekipa koje prođu u treće kolo, potencijalni protivnici Partizana su i ekipe koje takmičenje u kvalifikacijama za Ligu šampiona počinju u ovoj fazi - Olimpijakos (Grčka), Slavija (Češka) i Cirih (Švajcarska).

Poraženi iz trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona plasiraće se u plej-of za Evropsku ligu (bivši Kup UEFA).

Žrijeb za poslednje, četvrto kolo kvalifikacija za Ligu šampiona održaće se 7. avgusta, prve utakmice igraju se 18. i 19. avgusta, a revanš mečevi 25. i 26. avgusta.

Ako prođe u četvrto kolo, Partizan u toj fazi, prema novim pravilima UEFA, neće moći da se sastane se nekom od ekipa iz najjačih fudbalskih zemalja u Evropi, koje su svrstane u drugi šesir.

U trećem kolu kvalifikacija Partizan neće moći da igra protiv Šahtjora (Ukrajina), Sportinga (Portugal), Panatinaikosa (Grčka), Seltika (Škotska), Anderlehta (Belgija), Sparte (Češka), Dinama (Rumunija), Tventea (Holandija), Dinama iz Moskve i Sivaspora (Turska).

Pet od deset ovih ekipa koje prođu u četvrto kolo će, uz Arsenal (Engleska), Lion (Francuska), Atletiko (Španija), Fiorentinu (Italija) i Štutgart (Njemačka), formirati novih pet parova, a pobjednici će se plasirati u Ligu šampiona.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC