• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Saša Kozić: Kome vi kažete da je najgori!?

Odlazeći gensek Zvezde Saša Kozić poručio da je prethodna uprava spriječila dalje propadanje kluba. Otpremninu dajem Domu u Zvečanskoj, kaže Kozić.

 Saša Kozić: Kome vi kažete da je najgori!? Izvor: MONDO

Odlazeći generalni sekretar Fudbalskog kluba Crvena zvezda Saša Kozić na niz optužbi da je otišla "najgora uprava u istoriji kluba" odgovorio da je zahvaljujući toj garnituri zaustavljeno propadanje Zvezde.

U pismu koje je podijelio pojedinim medijima, Kozić je istakao da je uprava, koja je upravo otišla, zatekla klub u teškom finansijskom stanju, ali da je uspjela da "zaustavi propadanje kluba" što je "prvi i možda najvažniji korak na putu oporavka" Zvezde.

"Sigurno je da prethodna uprava nije ispunila očekivanja po pitanju sportskih i finansijskih rezultata, ali je bila uprava koja se domaćinski ponašala, koju su činili pošteni i odgovorni ljudi sa dobrim namerama i bez ikakve lične koristi. Članovi Upravnog odbora bili su prvi u istoriji kluba koji su davali svoje pare za Zvezdu, a da niko od njih, kao ni sportski direktor i generalni sekretar, nisu ni kafu popili na ime reprezentacije, za razliku od svojih prethodnika koji su na ime reprezentacije i poklona trošili godišnje po 500, 600.000 evra", naveo je Kozić.

Generalni sekretar Zvezde je naglasio da je prethodna uprava zatekla klub u teškom finansijskom stanju, sa dugom od oko 16,2 miliona evra, da se do tada "nedomaćinski poslovalo", da je broj zaposlenih bio ogroman, da je bila prisutna finansijska nedisciplina...

"Bilo je neophodno da i Crvena zvezda krene putem stezanja kaiša i prilagođavanju novonastalim (globalnim finansijskim) uslovima i smanjenju troškova na prosječni mjesečni nivo od oko 800-900.000 evra. Orijentacija je bila da se ne povećava spoljni dug kluba, već da se teški period bez prihoda prođe pretežno na teret zaposlenih, fudbalera i na osnovu beskamatnih pozajmica članova UO. Naravno da niko nije želio da se duguju četiri plate zaposlenima, ali to je bio sticaj nepredviđenih okolnosti i odluke preduzeća 'Termotehna' da zbog smjene jednog čovjeka drži klub u blokadi 45 dana", naveo je Kozić.

Na pojedine komentare, optužbe i sumnje da je prethodna uprava pravila kriminalne radnje i da je bio cilj da se osiromaši klub i da se pripremi teren da određeni tajkuni za male pare kupe Zvezdu, Kozić je uzvratio da je "bespredmetno diskutovati sa rasipnicima, besposličarima, osnovcima, odbačenim političarima, uspešnim piscima biznis planova...".

Odlazeći generalni sekretar Zvezde na kraju je saopštio da će otpremninu od šest plata, koje mu pripadaju po ugovoru, pokloniti Domu za nezbrinutu djecu u Zvečanskoj ulici".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC