• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tomić: Partizan će biti još jači

Partizan će narednu sezonu dočekati još jači, poručio je sportski direktor crno-bijelih Ivan Tomić, a najveća želja je da se vrati Mladen Krstajić.

 Tomić: Partizan će biti još jači Izvor: MONDO

U prvom brifingu sa novinarima dva dana poslije završetka prvenstva, koji je za Partizan bio berićetan, Tomić je naglasio da će crno-bijeli sačuvati okosnicu ekipe i da neće biti velike kupovine u prelaznom roku.

"Dovešćemo igrače na pozicijama koje su nam potrebne, a to su lijevi bek, špic i srednji vezni. Neće doći više od tri, četiri igrača i to je ono što sam već ranije govorio", rekao je Tomić, dodajući da će novi igrači biti traženi kako u srpskom fudbalu, tako i inostranstvu.

O imenima, za sada, direktor crno-bijelih ne želi da priča. "Bilo bi neozbiljno da dva dana poslije završetka prvenstva izlazimo u javnost sa imenima".

"Srž ekipe nam ostaje, to je sigurno. Nećemo da prodamo pola ekipe, da nemamo srž i kostur. Mi to imamo, i moje mišljenje je da i pored toga što smo svakih šest mjeseci primorani da prodamo jednog igrača koji u tom trenutku najviše vrijedi, uspjevamo da nadomjestimo njihov odlazak i da budemo još jači. Ekipa sazrijeva što više igra zajedno, bolje se razumiju i samim tim je kvalitet ekipe veći", naglasio je Tomić.

Sportski direkor Partizana najavio je za četvrtak razgovore sa Mladenom Krstajićem, koji će se možda vratiti u svoj klub i tu završiti karijeru.

"Krstajić je na odmoru, u srijedu se vraća u Beograd, u četvrtak ćemo se vidjeti i porazgovarati. Ističem da to što će se Krstajić možda vratiti u Partizan nije zato što nema gdje da nastavi karijeru u inostranstvu. On je izuzetno cijenjen u Njemačkoj, ima mnogo jake ponude, od jednog većeg njemačkog kluba i PSV-a. Nije novac u pitanju i situacija da nema gdje da ode, već baš da se u Partizanu oprosti od igračke karijere. Iznijećemo mu naše planove i ambicije. On je značajan za nas zbog harizme, ljudskih kvaliteta, ali i igračke sposobnosti i fizičke spreme, jer sam siguran da može još dve godine da igra na visokom nivou", kaže Tomić.

Krstajić se "lomi" - Partizan ili nastavak karijere u inostranstvu. Ponuda sa kojom su izašli Nijemci tri, četiri puta je veća od one koju može da podmiri klub iz Humske. Ipak...

"On bi nam donio dozu iskustva neophodnu za igranje u Evropi. Njegova odluka nije laka, jer Partizanova ponuda ne može da bude komaptibilna sa ponudom tog većeg njemačkog kluba. Svakodnevno pričamo sa njim, i Gordan, i ja, i Jokan, ne da bismo vršili pritisak, već da osjeti značaj i potrebu kluba da se on vrati za ono što nas očekuje. Svi smo mišljenja da nam je on preko potreban i da je on jedan od šrafova koji bi mogao da bude ključan u utakmicama koje nas očekuju", rekao je Tomić.

Po štampi je odavno počela licitacija ko bi sve mogao da dođe u Partizan. Pominju se i neki fudbaleri iz Gane, a Tomić na sve to kaže da ne zna o kome se radi i da se u štampi plasiraju razna imena samo da bi se nekim fudbalerima podigla cijena.

Gotovo pred svaki prelazni rok pokreće se priča i o povratku Saše Ilića u Partizan. Tomić kaže da nije realno da se Ilić vrati u Partizan, prije svega zato što je sa Moreirom produžen ugovor.

"Potrebne su nam druge pozicije u timu, ne plejmejkeri", dodaje Tomić.

Iz Partizana je, za sada, otišao samo Brazilac Žuka. Nije isključeno da još neko napusti crno-bijeli brod. Najčešće pominjano ime je reprezentativac Ivan Obradović, a i samim tim što Partizan traži lijevog beka znači da će on otići.

"Postoje indicije da će još neko otići, ali moram da kažem sljedeće. Apsolutno ne sjedimo skrštenih ruku, nego smo mišljenja da ćemo narednu sezonu dočekati jaču nego ovu koja je upravo završena. Sa te strane nema nikave bojazni i šaljemo poruku navijačima da činimo napore da se pojačamo i da znamo šta se od nas očekuje u Evropi", poručio je Tomić.

Milovanu Sikimiću, koji zbog povrede dugo nije igrao, Partizan neće praviti probleme ako bude našao povoljan angažman, a sportski direktor Partizana demantuje da će sa Slovencem Danijelom Marčetom biti raskinut ugovor.

Cilj uprave je da broj profesionalnih igrača pod ugovorom smanji na 30 ("možda i manje"), a neki igrači koji su se dokazali u Teleoptiku dobiće priliku da se na pripremama priključe prvom timu.

Inače, Tomić je rekao da bi ulaskom Teleoptika u Prvu ligu bio zaokružen uspjeh kluba u ovoj sezoni.

"Osvojili smo 'duplu krunu', a sada smo svi u klubu fokusirani na to da Teleoptik uspije u baražu (protiv Timoka 7. i 11. juna) i uđe u Prvu ligu. Dajemo im punu podršku", rekao je sportski direktor Partizana.

(MONDO - foto: www.partizan.rs)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC