• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Selektor Austrije: Uzdamo se u kontre

"Mi smo jasni autsajderi, ali svaki poraz je poraz i to želimo da izbjegnemo", rekao je Konstantini na pripremama za gostovanje u Beogradu.

 Selektor Austrije: Uzdamo se u kontre  Izvor: MONDO

Austrijski selektor Ditmar Konstantini izjavio je da će na gostovanju Srbiji, u meču kvalifikacija za Mundijal 2010, njegov tim nastojati da postigne gol iz brzih kontranapada.

Konstantini je na konferenciji za novinare u Bad Tacmansdorfu naglasio da je Srbija kao lider sedme kvalifikacione grupe "igrački bolja od Austrije", ali da oni "uvijek mogu da prirede iznenađenje".

"Za nas je uspjeh osvajanje boda. Mi smo jasni autsajderi, ali svaki poraz je poraz i to želimo da izbjegnemo", podvukao je on.

Austrijski selektor nije želio da obijelodani detalje o mogućem sastavu tima, ali je najavio da bi igrači sposobni da trče u kontru mogli biti adut gostiju.

Konstantini je naglasio da nije ljubitelj dugih lopti. Prema njegovim riječima, najvažnije je da lopta dobro cirkuliše i da se onda brzo krene naprijed.

"To je lijepa teorija, koja nije laka za primjenu", priznao je on.

Konstantini na subotnjoj utakmici zbog povreda neće moći da računa na kapitena Emanuela Pogateca, Đerđa Gariča, Kristijana Fuhsa, Kristofa Lajtgeba i novu zvijezdu austrijskog fudbala, Marka Arnautovića iz Tventea, koji se nalazi na meti Intera.

Izostanak petorice standardnih igrača nazvao je "nesrećnim slučajem", koji nikako nije katastrofa.

Inače, austrijska reprezentacija u Beogradu nije pobijedila gotovo šest decenija.

Posljednji trijumf Austrijanaca zabilježen je 13. novembra 1949. godine (5:2), a na domaćem terenu 27. septembra 1964. (3:2) u Beču.

Na ukupno 19 utakmica, Austrija je protiv Jugoslavije, koju je naslijedila Srbija, ostvarila šest pobjeda, devet poraza i četiri remija. Prethodnih šest duela austrijska selekcija je izgubila, posljednji put u oktobru u Beču sa 3:1.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC