• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Barbarić ponovo preuzeo Široki

Ivica Barbarić novi je trener Širokog Brijega, potvrdio je u četvrtak hercegovački klub.

 Barbarić ponovo preuzeo Široki Izvor: MONDO

Nakon što je dosadašnji kormilar Ivan Katalinić napustio klupu na kraju sezone u Premijer ligi BiH, Upravni odbor tima sa Pecare saopštio je ime novog šefa stručnog štaba.

U pitanju je Ivica Barbarić, koji je s Širokim Brijegom osvojio titulu 2006. godine, a u petak biće i zvanično predstavljen na pres konferenciji.

Barbarić se kao fudbaler afirmisao u redovima mostarskog Veleža (1982-89), i u dresu "rođenih", odigrao ukupno 152 prvenstvenih utakmica i postigao tri gola.

Internacionalnu igračku karijeru, gradio je u španskim klubovima Real Burgos (1989-1992), Rasing Santander (1992-93), Badahoz (1993-95) i Almerija (1995-96), dok je kao trener u dva navrata vodio ekipu Zrinjskog, te jednom Širokog Brijega, s kojim je osvojio titulu šampiona BiH.

Osim novog trenera, Široki je dobio i tri pojačanja. Riječ je o dvojici napadača Juri Ivankoviću i Mariju Ljubiću, i golmanu Borisu Bačaku, koji su prethodne sezone branili boje Posušja, novog člana Prve lige Federacije BiH.

Osim toga, dogovoren je produžetak ugovora sa Daliborom Šilićem, a, prema nezvaničnim podacima, narednih nekoliko dana trebao bi potpisati i Mario Bazina.

Širokom je u četvrtak definitivno potvđena licenca za nastupe u evropskim takmičenjima, iako na "zelenom terenu" nije izborio plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC