• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bild: Pantelić bi mogao da ostane u Herti

U jeku interesovanja Salcburga, Verdera, Hamburga, Đenove i drugih, srpski napadač mogao bi da ostane u Berlinu. Ako ode Lusijen Favr!

 Bild: Pantelić bi mogao da ostane u Herti Izvor: MONDO

Šta je džabe i Bogu je drago, a kad je "džabe" da dovedete Marka Pantelića, onda to odjekne širom Evrope.

"Svijet zna da moje kvalitete", izjavio je srpski napadač nedavno njemačkim medijima i zamolio ih da ga ne ometaju i zapitkuju za transfere dok se priprema sa reprezentacijom za mečeve sa Austrijom i Farskim Ostrvima.

"Poslije toga ću odlučiti gdje idem", dodao im je.

Panteliću ugovor sa Hertom ističe 30. juna i od tog trenutka za njegov potpis neće biti potreban ni evro obeštećenja berlinskom timu. Početkom nedelje, Red Bul Salcburg poručio je da bi Panta bio idealan izbor u špicu, poslije odlaska Marka Janka u Seltik.

U četvrtak, ime Marka Pantelića bilo je uveliko povezano sa nekoliko većih i bogatijih klubova iz Njemačke i jednog iz Italije. Radi se o Verderu, Hamburgu i Đenovi.

"Bitna mi je sigurnost za moju porodicu", takođe je izjavio Pantelić njemačkim novinarima.

Verder mu sigurnost nudi u vidu trogodišnjeg ugovora, slično razmišljaju i u Hamburgu, gdje su se suočili sa odlaskom Ivice Olića. Ipak, prepreka za Pantelićev odlazak u HSV mogao bi da bude Hertin trener Lusijen Favr.

Švajcarac ne može da zaustavi Pantelića da ode iz Berlina, ali može lako da postane novi trener Hamburga. Favr je na listi želja čelnika tog tima, poslije odlaska Martina Jola na mjesto prvog stratega Ajaksa. Poslije serije nesuglasica u Herti, teško da bi Pantelić i Favr prihvatili da ponovo ratuju u Hamburgu.

Njemački internet portal www.transfermarkt.de koji se bavi fudbalskim transferima, procijenjuje da Pantelić ima najveće šanse da završi u HSV-u (27%), ispred Salcburga (17%), mada ti procenti svakako neće odlučiti o Pantelićevoj budućnosti.

Đenova?

Zvuči daleko egzotičnije od života bilo u Bremenu, bilo u Hamburgu. Iz kod god grada da krenete na sjever, blizu je granica sa Danskom.

Đenovljanima je za dlaku izostao plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona, ali taj tim uspostavio je sistem i završio period turbulencije i seljakanja iz Serije A u B i obrnuto. Ovog ljeta, Đenova očekuje značajan priliv novca od prodaje Dijega Milita i Tijaga Mote u Inter, a bez Milita osuđeni su da pojačaju napad.

Transferom u Đenovu, Pantelić bi bio na sat i 45 minuta vožnje od svog kuma Dejana Stankovića koji igra za Inter i živi u Milanu.

A, ostanak u Herti?

Njemački Bild objavio je u četvrtak tekst u kojem "insajder" tog lista u Herti tvrdi da je direktor tog tima Diter Henes ljut na Lusijena Favra i da ga je na jednom sastanku "isprozivao" zbog toga što se olako odrekao usloga najboljeg napadača tima u posljednje četiri godine (čitaj: Pantelića).

Takođe, Favru je zamjereno što nije izborio mjesto koje vodi u Ligu šampiona, iako je u finišu Bundeslige kratko držao prvo mjesto na tabeli.

Isti izvor otkriva i navodan razgovor sa Pantelićem, u kojem reprezentativac Srbije ne isključuje mogućnost da potpiše novi ugovor sa Hertom, ako Favr ode.

(www.mtsmondo.com, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC