• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Galijani: Ne možemo da odbijemo Real

Što se tiče uprave Milana, Rikardo Izekson doš Santoš Leite, poznatiji kao Kaka, od jeseni će nositi dres Real Madrida.

 Galijani: Ne možemo da odbijemo Real  Izvor: MONDO

Transfer će, prema nezvaničnim informacijama, biti vrijedan 78 miliona evra (68,5 miliona funti), čime će za gotovo 50 odsto biti nadmašen aktuelni svjetski rekord. I on se nalazi u vlasništvu Reala, a postavljen je prilikom dolaska Zinedina Zidana iz Juventusa 2001. godine i iznosi 46 miliona funti.

"Florentino Perez me je pozvao na proslavu svoje pobjede na predsjedničkim izborima", objasnio je Galijani kako se u utorak našao u Madridu.

Naravno, dvojica klupskih lidera nisu se tom prilikom pitala za zdravlje.

"Na tom ručku smo razgovarali o Kaki, ne poričem to. Pregovori postoje, ali dogovor nije postignut. Svi mi imamo srce, međutim, cifre su postale takve da i oni sa najvećim srcima moraju da se zamisle i urade prostu matematiku", dodao je Galijani.

"Kaka je imao sjajan odnos prema Milanu. Nikada nije tražio korekciju ugovora i više novca, jednostavno je proveo šest godina sa nama osvajajući sve što se moglo osvojiti... Ali ne možemo da dozvolimo sebi da odbijemo 80 miliona evra. Ako Kaka stvarno napusti Milan, razlozi će biti isključivo ekonomske prirode", jasan je potpredsjednik "rosonera".

Galijani je potom prokomentarisao, po ko zna koji put, finansijske propise koji španskim klubovima daju veliki "vjetar u leđa".

"Realov godišnji obrt je skoro duplo veći od našeg. Stadion Santjago Bernabeu je njegovo vlasništvo i dobijaju neuporedivo više od prodaje TV prava. Fiskalni režim u Španiji je takav da potrošnjom iste sume novca mogu igračima da ponude veće ugovore od nas. U Italiji se dva miliona evra pretvaraju u milion u džepovima fudbalera. U Španiji se pretvaraju u milion i po".

Galijani je priznao da je i samom sebi dosadan sa pričom o lošoj ekonomskoj poziciji klubova Serije A, kada je riječ o "utakmici" na svijetskom fudbalskom tržištu.

"Nismo više konkurentni. Španska i engleska liga su već pretekle Seriju A, a ako ovako nastavimo, nadmašiće nas i drugi".

Drugi čovjek Milana, iza neprikosnovenog Silvija Berluskonija, poručio je navijačima da iza svakog poteza kluba, pa i prodaje Kake, stoji temeljna analiza.

"Berluskonijev Milan je prošao četiri velika ciklusa - Sakijev, Kapelov, prelazni pod Tabarezom, Zakeronijem i Terimom i četvrti pod Anćelotijem. Ovog ljeta ćemo početi peti krug. Pregovaramo o prodaji Kake, ali Pato, Pirlo, Sedorf i ostali nisu na prodaju. Mnogo puta su rekli da ćemo propasti, ali mi smo nastavili da pobijeđujemo".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC