• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MUP: Potraga za Terzom

MUP Srbije raspisao je potragu za predsednikom Fudbalskog saveza Srbije Zvezdanom Terzićem zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj.

 MUP: Potraga za Terzom  Izvor: MONDO

MUP je saopštio da je "utvrdjeno" da je Terzić kao direktor OFK Beograda "protivpravno prisvojio novac od obeštećenja u jednom od transfera, u ukupnom iznosu od 1.100.000 nemačkih maraka, na štetu ovog fudbalskog kluba".

MONDO je pokušao da stupi u kontakt sa Terzićem, ali je njegov telefon nedostupan.

Terzić se nalazi van zemlje još od kraja januara, kada je posle kongresa UEFA u Zagrebu rekao da je otišao u SAD na univerzitetsko usavršavanje. Prvobitno je trebalo da se vrati 27. februara, ali je naknadno objavio da će otići u London na lečenje povredjenog ramena. Terzić je u medijima prethodnih dana uveravao javnost da će se vratiti u Srbiju .

Odbor za hitna pitanja FSS u četvrtak

Nakon što je saznao za vest o raspisanoj potragi za Zvezdanom Terzićem, zamenik predsednika FSS Tomislav Karadžić sazvao je za četvrtak sednicu Odbora za hitna pitanja.

"Sa iznenadjenjem smo primili informaciju o izdavanju poternice za predsednikom Terzićem. Razgovarao sam odmah telefonom sa članovima najužeg rukovodstva. Verujemo da ćemo u sredu sa zvaničnog mesta saznati neke nove detalje. Takodje, ćemo obaviti i dodatne i šire konsultacije sa svim relevantnim fudbalskim strukturama. U ovom trenutku želimo pravovremeno da reagujemo i u tom smeru za četvrtak u 11 sati, zakazao sam sednicu Odbora za hitna pitanja FSS. Tom prilikom analiziraćemo kompletnu novonastalu situaciju i u otvorenom dijalogu čelnih ljudi naše organizacije potražićemo adekvatna rešenja. Na taj način i domaćoj javnosti želimo da pokažemo da smo svesni odgovornosti", izjavio je Karadžić na kojeg je Terzić u odsustvu preneo ovlašćenja predsednika.

Sporan transfer Grubača

Dnevnik "Blic" u izdanju od subote pisao je da Terzića čeka hapšenje po povratku u Srbiju jer je novac od transfera Vanje Grubača završio u njegovom džepu umesto na računu OFK Beograda.

Za transfer Grubača, naveo je beogradski list pozivajući se na izvor blizak istrazi, potpisana su bila dva ugovora sa nemačkim Hamburgerom. Prema prvom ugovoru, koji je te 1998. godine i objavljen javnosti, Grubač je u Nemačku otišao kao slobodan igrač, dok je drugi tajni ugovor predvideo da Nemci uplate 1.100.000 maraka na ime obeštećenja klubu sa Karaburme.

Nemci su taj novac i uplatili, ali se tim parama izgubio trag nakon što ih je Terzić, tada prvi čovek "romantičara", podigao.

"Blic" je došao i do dokumenata o sporazumu ova dva kluba koji je potpisao Terzić, kao i potvrde o prijemu novca.

Nemci su svoju obavezu ispunili u dva navrata, u junu i julu 1998. godine uplatili su OFK Beogradu 750.000, odnosno 350.000 maraka. Novac je uplaćen na račun "Ferajns und Vesbank AG Hamburg", broj 290809, čekovi 217207549 i 217471557, a gotovinu je kao ovlašćeni predstavnik "romantičara" podigao Terzić. Tadašnji predsednik OFK Beograda potvrdu o prijemu novca dostavio je i nemačkom klubu. Novcu se tu gubi trag jer nije dostavljen na račun OFK Beograda.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC