• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Orlovi" na američkoj turneji sa dva debitanta

Vršilac dužnosti selektora reprezentacije Srbije Ljubinko Drulović saopštio je spisak igrača za prijateljske utakmice sa Jamajkom, Panamom i Brazilom.

Na spisku Ljubinka Drulovića nalaze se i dvojica debitanata - golman Partizana Milan Lukač i igrač Valjadolida Stefan Mitrović.

Na američku turneju putovaće:

golmani: Vladimir Stojković (Ergotelis), Željko Brkić (Udineze) i Milan Lukač (Partizan),

odbrambeni igrači: Dušan Basta (Udineze), Branislav Ivanović (Čelsi), Milan Biševac (Lion), Miroslav Vulićević (Partizan), Aleksandar Kolarov (Mančester siti), Nenad Tomović (Fiorentina), Duško Tošić (Genčlerbirligi), Nemanja Pejčinović (Nica) i Stefan Mitrović (Valjadolid);

igrači sredine terena: Radosav Petrović (Genčlerbirligi), Nemanja Matić (Čelsi), Nemanja Gudelj (AZ), Miloš Jojić (Borusija Dortmund), Adem Ljajić (Roma), Darko Lazović (Crvena zvezda), Dušan Tadić (Tvente) i Zoran Tošić (CSKA Moskva);

napadači: Lazar Marković (Benfika), Filip Djorđević (Nant), Aleksandar Mitrović (Anderleht) i Dragan Mrđa (Crvena zvezda).

Želim da ostanem, ali...

"Optimista sam oko mog ostanka na klupi, posao trenera zavisi od rezultata, ali nikada nisam bio opterećen time. Nikada nisam krio želju da predvodim Srbiju u narednim kvalifikacijama, na Savezu je da odluči a na nama da damo sve od sebe", rekao je Drulović

Reprezentacija Srbije će 26. maja u Nju Džersiju igrati protiv Jamajke, pet dana kasnije u Čikagu protiv Paname, a 6. juna u Sao Paolu protiv petostrukog svetskog prvaka Brazila.

"Sve tri utakmice igraćemo u najjačem sastavu. Nismo mogli da računamo na mnogo povređenih igrača, koji su mnogo toga dali reprezentaciji u prethodnom periodu. Ovo je za neke prilika da se pokažu u najboljem svetlu i sve će zavisiti od njih", istakao je privremeni selektor Srbije.

Drulović je istakao da se sa napadačem Sportinga iz Hihona Stefanom Šćepovcihem dogovorio da preskoči ovu reprezentativnu akciju, jer ga očekuju obaveze u klubu i borba za plasman u Primeru, dok prvotimac Valjadolida Antonio Rukavina ima privatnih problema i zato nije na spisku.

On je rekao da će predstojeće okupljanje državnog fudbalskog tima proteći u senci katastrofalnih poplava koje su zadesile zemlju.

"Izuzetno je važno da istaknemo solidarnost prema narodu, teška je situacija, mnogo toga je izgubljeno i učinićemo sve da zajedno pomognemo koliko možemo. Okupljanje će proći u senci poplava i očekujem da svi igrači daju svoj dopirnos", rekao je Drulović.

Drulović je rekao i da se nada da će predstojeća američka turneja fudbalske reprezentacije bar malo podići moral građanima Srbije.

"Želimo da našim odnosom prema igri i rezultatima bar malo povratimo moral narodu. Svima nam je stalo da ova katastrofa što pre prođe i život posle toga mora da ide dalje".

Na Drulovićevom spisku nalaze se četiri igrača iz Superlige Srbije (Lukač, Vulićević, Mrđa i Lazović), koja zbog vanredne situacije u zemlji još nije završena i ne zna se kada će se odigrati poslednja dva kola.

"Nadam se da će igrači iz domaćeg prvenstva biti sa nama na turneji a ako ipak ne budu, naći ćemo najbolje moguće solucije da ih zamenimo", rekao je Drulović.

Reprezentacija će se u utorak do podneva okupiti u Staroj Pazovi. Ne računajući fudbalere iz Superlige, reprezentaciji će se naknadno priključiti Adem Ljajić, koji će 23. maja u Orlandu igrati sa Romom  prijateljsku utakmicu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC