• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZVANIČNO: Van Gal preuzeo Junajted, Gigs pomoćnik

Ono što je nedeljama nagoveštavano, u ponedeljak i definitivno potvrđeno - Luj Van Gal (62) novi je menadžer Mančester junajteda. Potpisao ugovor na tri godine.

Luj Van Gal (62) i zvanično je nasledio Dejvida Mojesa na mestu menadžera Mančester junajteda.

Aktuelni selektor Holandije i bivši trener Ajaksa, Barselone, AZ Alkmara i Bajerna, potpuno će se posvetiti novom poslu posle Mundijala, potvrdio je klub.

Junajted je saopštio da je Van Gal potpisao trogodišnji ugovor, prvi asistent biće mu Rajan Gigs, a pomagaće mu i Frans Huk i Marsel But.

"Dolaskom Luja van Gala obezbedili smo usluge jednog od najboljih menadžera u fudbalu danas. Postigao je mnogo u karijeri i Old Traford će mu omogućiti dobru pozornicu da piše nova poglavlja u istoriji Mančester junajteda", saopštio je klub.

Dolazak osvajača lige šampiona sa Ajaksom i bivšeg šampiona Holandije, Nemačke i Španije bio je najavljen već krajem minulog prvenstva Premijer lige. Za to vreme ekipu je vodio veteran Rajan Gigs, koji je u poslednjem kolu i zaigrao.

Zanimljiv je podatak da je Luj Van Gal u ponedeljak postao prvi menadžer Mančester junajteda rođen van Britanije i Irske!

Za "đavolima" je jedna od najneuspešnijih sezona u novijoj klupskoj istoriji. Posle 24 godine nisu obezbedili plasman u neko evropsko takmičenje. Klub je napustio i kapiten Nemanja Vidić, a zatim i njegov dugogodišnji saigrač iz zadnje linije Rio Ferdindand.

Prvi igrač koji je stigao u klub posle odlaska bivšeg menadžera Dejvida Mojesa je Vanja Milinković Savić, talentovani golman Vojvodine. Njegov menadžer Zoran Stojadinović demantovao je potom da je taj transfer i sproveden.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC