• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Petarda" humanih "zmajeva"

Autor mondo.ba

U humanitarnoj utakmici u Gradačcu, "A" tim Bosne i Hercegovine savladao mladu selekciju sa 5:0 (2:0). Dvostruki strijelci Ibišević i Višća.

Pred krcatim stadionom "Banja Ilidža" u Gradačcu, izabranici Safeta Sušića su očekivano bili bolji od ekipe Vlade Jagodića i zasluženo ostvarili ubjedljivu pobjedu od 5:0.

Poslije početnog ispitivanja snaga u kojem je i mladi tim pokazao da zna igrati fudbal, "zmajevi" su dodali gas i u 32. minutu poveli golom Sejada Salihovića.

Vedad Ibišević je prošao po desnoj strani i centrirao, a defanzivac Hofenhajma se našao na pravom mjestu i sproveo loptu u mrežu - 1:0.

Do isteka poluvremena, "zmajevi" su duplirali prednost protiv "zmajića". Zvjezdan Misimović je izbjegao ofsajd zamku i istrčao kontranapad, a onda nesebično uposlio Ibiševića, kome nije bilo teško da s pet metara pogodi praznu mrežu - 2:0.

U nastavku je proigrao Izet Hajrović upisavši dvije asistencije. Vezista turskog Galatasaraja je najprije na tacni dodao Edinu Višći u 54, a onda i Ibiševiću, koji je glavom iz drugog pokušaja uspio da "ovjeri" svoj drugi pogodak.

Tačku na "petardu" stavio je Višća prelijepim udarcem u 87. minutu što je takođe njegov drugi gol na današnjoj utakmici

Naravno, meč je bio važan da igrači osjete teren i malo se istrče pred istorijski nastup na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, ali je važniji bio rezultat prodatih ulaznica na stadionu "Banja Ilidža" jer će kompletan prihod od 82.360 KM otići kao humanitarna pomoć žrtvama poplava u BiH.

Igrači su na početku izišli s velikim transparentom "Podržimo BiH, Hrvatsku i Srbiju", a nakon susreta je upriličena aukcija 100 dresova s potpisima igrača...

Stadion Banja Ilidža. Gledalaca: 9.000. Strijelci: 1:0 Salihović (32), 2:0 Ibišević (43), 3:0 Višća (53), 4:0 Ibišević (67), 5:0 Višća (87).

BIH: Begović, Mujdža, Šunjić, Spahić (c), Salihović, Bešić, Pjanić, Medunjanin, Misimović, Ibišević, Džeko. U drugom dijelu su igrali: Avdukić, Višća, Vršajević, Lulić, Hadžić, Vranješ, Zukanović, Hajrović i Vršajević.

U-21 BiH: Tirić, Šivšić, Zoletić, Gojković, Zec, Špikić, Hodžić, Grahovac (c), Stanić, Kuzmanović, Cimirot.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC