• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Kako protiv Reala? Ne kao Bajern - glupavo"

Autor mondo.rs

Golman Atletika Tibo Kurtoa miran dočekuje subotnje finale Lige šampiona i okršaj sa "kraljevskim klubom". Dobro zna kako bi "jorgandžije" trebalo da se suprotstave protivniku. I kako ne bi trebalo.

Fudbaleri Atletiko Madrida već su ove sezone ostvarili ogroman uspeh, osvojivši desetu titulu šampiona Španije u klupskoj istoriji. Ipak, opravdano hoće još, jer će u subotu igrati i u finalu Lige šampiona protiv Reala.

Hoće li među njima biti i najbolji centarfor u Španiji - povređeni Dijego Kosta, zavisiće od uspeha njegove posete lekarki Marijani Kovačević prethodnih dana. U četvrtak je trenirao i ulio optimizam navijačima.

Jedan od najjačih aduta Dijega Simeona, golman Tibo Kurtoa, definitivno će stajati pred stativama i pokušati da spreči igrače Reala da ubace loptu iza njegovih leđa.

Belgijski čuvar mreže neće imati lak posao. Naravno, najveću pretnju imaće u Kristijanu Ronaldu, najboljem strelcu ovogodišnjeg izdanja Lige šampiona (16 golova).

"Neću se posebno pripremati za Kristijana. Nemam strah od njega. Naravno da je odličan igrač, ali i ja sam odličan golman, takođe", izjavio je Kurtoa za "Bild".

Kako bi Atletiko trebalo da igra protiv gradskog rivala? Prema njegovom mišljenju, kao Dortmund u revanšu četvrtfinala, u kojem je uspeo da pobedi Madriđane (2:0), ali ne i da obezbedi plasman.

"Trebalo bi da učimo iz te utakmice i iz tog nastupa Dortmunda. Pokazali su kako se to radi. Bajernova taktika u polufinalu bila je glupava. Kopirali su stil igre Barselone, a Madrid zna sve o toj filozofiji. Fudbalerima Reala potrebno je nekoliko sekundi da pretrče ceo teren. Imaju savršeno oružje protiv fudbala zasnovanog na posedu", dodao je Kurtoa.

Atletiko i Real odigrali su ove sezone četiri utakmice. Dva puta je pobedio Real, jednom Atletiko. Peti, poslednji i najvažniji duel odigraće u subotu uveče,  u Lisabonu, uz direktan prenos na TV Arena sport (20.45).

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC