• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vršajević: Da nisam fudbaler bio bih...

Autor mondo.ba

...veterinar ili stomatolog.

 Vršajević: Da nisam fudbaler bio bih... Izvor: MONDO/Samir Cacan

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Desni bek reprezentacije BiH U video intervjuu za sajt NFSBiH otkrio je šta bi bio da nije krenuo u fudbalske vode, pričao i o kapitenu Spahiću, očekivanjima u Brazilu, atmosferi među "zmajevima"...

"Ja sam medicinski tehničar, završio sam srednju medicinsku školu, najviše me privlačila veterina ili stomatologija i da nisam fudbaler bio bih ili stomatolog ili veterinar", rekao je Vršajević koji je prve fudbalske korake napravio u Njemačkoj, u malom gradu blizu Dortmunda gdje je bio sa porodicom poslije izbijanja rata u BiH.

U međuvremenu je napravio lijepu fudbalsku karijeru i stigao do Mundijala.

"Svaki igrač sanja da doživi tako nešto, da ode na jedno tako veliko takmičenje, pogotovo sada što smo izborili plasman na SP koje se igra u Brazilu – zemlji fudbala. Nisam ni u posvijestio imao to prije dvije godine, a presrećan sam zbog toga i što sam dio ove reprezentacije na ovako velikom takmičenju".

Vršajević ima zanimljiv odgovor na pitanje ko mu je fudbalski uzor.

"Naš kapiten je uzor svima pa i meni. To je jedan fantastičan igrač i fantastičan čovjek. Svako od nas treba da uzme dio njega, da pokupi i dosta toga može da nauči. On je sve što kapiten treba da bude, kad treba da bude strog takav, je, kad treba da pomogne tu je. To je osoba za peželjeti", rekao je Vršajević.

 Odličan odnos ima i sa ostalim momcima iz reprezentacije, koji su kako kaže, njegova porodica.

"Svi su momci fantastični, mi smo jedna familija, svi se družimo. Ne mogu sad da izdvajam s kim s ekao najviše družim jer svi smo na okupu gdje god da idemo, nema grupica, svi smo cjelina, svi su mi prirasli srci i svi su mi jako dobri drugovi".

BiH će prvi put nastupiti na Svjetskom prvenstvu, a Vršajević kaže da ne ide turistički.

"Mi jesmo prvi put na SP, ali ne idemo da posmatramo tamo, ne idemo na ekskurziju. Mi imsmo strašno kvalitetne igrače koji igraju u top klubovima i svi su svjesni toga. Idemo tamo da napravimo što bolji rezultat i predstavljamo BiH u što boljem svjetlu. Lično, kao i svi mi, mislim da ćemo ostaviti dobar utisak, mislim d aimamo dobre šanse, nikog ne potcjenjujemo, ali imamo kvalitet i igrače i realno je očekivati da prođemo u drugi krug".

Vršajević kaže da iako klima dosta utiča na većinu igrača, reprezentativci BiH imaju dosta vremena da se aklimatuzuju i da im klima u Brazilu ne bi trebala predstavljati nekakav problem.

O Brazilu kao zemlji zna ono osnovno, ali tek će da ga upozna.

"Brazil je zemlja fudbala, poznat mi je karneval i radujem se odlasku tamo, tek ću da ga upoznam", rekao je Vršajević.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC