• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

UEFA: Zvezdi rok i u petak, odluka možda pre

Autor mondo.rs

Crvena zvezda imaće rok do poslednjeg radnog dana ove nedelje da ispuni uslove koje je UEFA pred nju postavila.

 UEFA: Zvezdi rok i u petak, odluka možda pre Izvor: Petar Stojanović/MONDO

Izvor: Petar Stojanović/MONDO

Nezvanično, bilo je najavljeno da će UEFA o slučaju Crvene zvezde odlučiti u ponedeljak, odnosno juče.

To se, ipak, nije dogodilo, a kada će - nije poznato, osim da je poslednji rok da novi šampion Srbije ispuni preuzete obaveze do petka, računajući i taj dan.

Sa druge strane, UEFA može da konačnu odluku o tome da li će Crvena zvezda igrati kvalifikacije za Ligu šampiona ili ne donese i pre toga, u bilo koje doba, rečeno je MONDU iz pouzdanih izvora.

Klub iz Ljutice Bogdana bi do petka najkasnije trebalo da isplati oko 2,5 miliona evra na ime dugova bivšim igračima trenerima, kao i klubovima iz kojih je dovodila fudbalere u bliskoj prošlosti.

Već veče posle osvajanja titule, u ponedeljak uveče, upravni odbor se sastao i razgovarao na tu temu, odnosno o tome koji su mogući izvori prihoda u jako kratkom vremenskom roku.

MONDO saznaje da u klubu razmišljaju i o hitnoj prodaji jednog ili dvojice vodećih igrača, što je, uostalom, bio Zvezdin spas u "minut do 12" i u prethodne dve sezone, kada je prvo Nikola Maksimović otkupljen od menadžera Pinija Zahavija, a naredne sezone je i Uroš Spajić prodat francuskom Tuluzu.

Nije nemoguće da Crvena zvezda podigne kratkoročni kredit ili zajam, koji bi bio vraćen u danu kada i neki od igrača koji su interesantni na tržištu bude i ostvario transfer. Pored toga, tu su uvek i razgovori sa sponzorima, uz pretpostavku da i oni imaju interes u tome da sa klubom ovog leta učestvuju u evropskim utakmicama.

Postavlja se pitanje i "Šta posle petka?", u slučaju da crveno-beli dobiju "zeleno svetlo" UEFA. U tom slučaju, prvi sledeći rok bio 30. jun, za ispunjavanje dela obaveza koji UEFA nije želela da nametne Zvezdi za ovaj mesec.

Međutim, preskakanje i prepreke zvane "31. maj" bio bi veoma značajan korak za crveno-bele, jer je suma koja "dolazi" manja od goruće, a potom se otvara i prostor za pregovore sa ključnim igračima ekipe oko eventualnog ostanka.

Ako bi Zvezda "pala" već sada, to bi se u velikoj meri odrazilo na letnji prelazni rok.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC