• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ponovo haos u FK Vojvodina

Članovi klupske uprave izabrane na Spensu 16. maja nisu uspeli da uđu u prostorije SC "Vujadin Boškov" odlukom uprave koja je izglasana 11. maja.

 Ponovo haos u FK Vojvodina Izvor: MONDO/M. Šolak

Izvor: MONDO/M. Šolak

Iako je sezona okončana, situacija u Sportskom centru "Vujadin Boškov" u Veterniku se ne smiruje. Po svemu sudeći i neće, bar još nekoliko nedelja.

Članovi Skupštine FK Vojvodina, koji su bili fizički sprečeni da 11. maja prisustvuju izbornoj sednici, ne mire se sa činjenicom da je to klupsko telo, u novom sazivu, istog dana izglasalo menadžera Zorana Pavlovića za predsednika Upravnog odbora (UO).

Nezadovoljni, takođe su sazvali sednicu Skupštine FK Vojvodina i održali je na Spensu, 16. maja. Na njoj je Kosta Hadži upisan kao predsednik UO i jedino ovlašćeno lice kluba, što je zavedeno i u Agenciji za privredne registre (APR).

"Upisivanje Koste Hadžija kao jedino ovlašćeno lice kluba praktično znači da je Agencija prihvatila preporuku Ministarstva omladine i sporta da su jedino članovi Skupštine izabrani 2010. godine, kojima mandat traje do avgusta ove godine, imali pravo da biraju novi saziv Skupštine", izvestio je sa sednice na Spensu novosadski list "Dnevnik".

U subotu, 31. maja, u 10.00 časova, članovi Uprave izabrane na Spensu nisu uspeli da uđu u klupske prostorije SC Vujadin Boškov, jer su ih dočekala zaključana vrata.

Delegacija u sastavu Kosta Hadži (predsednik UO), Milan Davidov (predsednik Skupštine) i generalni sekretar Mića Vranješ, zalepila je na vrata klupskih prostorija rešenje Agencije za privredne registre, kojim je Hadži imenovan za ovlašćeno lice FK Vojvodina, dok je iz registra izbačeno ime Sanje Trivić, koja postala klupski gensek istog dana kada i Pavlović predsednik UO.

"Dakle, i praktično, jedino je potpis Koste Hadžija validan je i jedino on ima pravo da donosi odluke u ime kluba. Odluka Agencije potvrdila je samo pravni legitimitet Skupštine održane na Spensu", izjavio je za "Dnevnik" predsednik Nadzornog odbora FK Vojvodina, advokat Đorđe Nedeljkov.

Hadži je pozvao Milenka Jokića, izabranog za predsednika kluba u novembru, na sednici oko koje nije bilo spora, da u ponedeljak na istom mestu sačeka delegaciju izabranu na Spensu i da joj omogući da uđe u klupske prostorije.

Zoran Pavlović, predsednik Uprave formirane 11. maja, rekao je da će o svemu konačno rešenje doneti nadležni sud, koji je po tom pitanju zakazao ročište za 12. jun.

Pavlović je poručio da će svim pravnim sredstvima pokušati sa ospori odluku o upisu Koste Hadžija u APR i dodao da je i uprava koju on predvodi takođe upisana u APR.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC