• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prognoze nema, Zvezda čeka i nada se

Autor mondo.rs

U FSS ne žele da prognoziraju sud nove nezavisne komisije UEFA koja će odlučiti o sudbini Crvene zvezde i njenom nastupu u Evropi u sezoni 2014/2015.

 Prognoze nema, Zvezda čeka i nada se Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda je proslavila šampionsku titulu, ali i dalje strepi.

S nestrpljenjem i zebnjom se čekao poslednji dan maja i odluka UEFA o kazni ili pomilovanju srpskog šampiona zbog kršenja finansijskog fer-pleja. Konačni sud evropskih disciplinaca, kao i nekoliko puta ranije, ponovo je odložen. Sada na nekoliko dana.

Zvezda bi svoju sudbinu trebalo da sazna između 3. i 6. juna.

Fudbalski savez Srbije licencirao je crveno-bele za evropska takmičenja u sezoni 2014/2015, ali niko, pa ni čelnici naše "kuće fudbala", ne mogu da predvide odluku UEFA.

Generalni sekreta FSS, Zoran Laković, kaže za "Sportski žurnal" da samo još srpskom prvaku preti izbacivanje iz Evrope.

"Monitoring je sprovođen samo na Crvenoj zvezdi i to u 2013. Ovde se radi o dve različite stvari. Za licencu je zadužen savez. Savez će pomoći Zvezdi i pružiti mogućnost da igra Evropu sledeće godine. Drugi problem koji Zvezda ima jeste vanredna UEFA kontrola koji se dešavala 2013. godine..."

Laković ne želi da govori o šansama crveno-belih.

"Ne bih davao nikakve procene, mislim da je veliki benefit već što smo uspeli da dobijemo novi rok, ali ostaje da vidimo kako će i na koji način tu dokumentaciju koju je Crvena zvezda poslala u UEFA, ceniti nezavisna komisija. Da su neka prethodna tela zastupljena, mogao bih da dam neku procenu. Ovo je bukvalno novo telo sastavljeno od nezavisnih sudija iz Luksemburga, Lihtenštajna i Nojšatela tako da ne bih mogao da dam nikakvu procenu", ističe Laković.

Crveno-beli i FSS su uradili sve što je bilo u njihovoj moći i sada ostaje samo nada da Beograđani neće doživeti sudbini Metalurga, Parme i Rostova, klubova prema kojima UEFA nije imala milosti i koji će, uprkos tome što su rezultatima u domaćim šampionatima obezbedili izlazak na evro sceni, morati da odlože taj put.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC