• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Opomene Nemcima i Francuzima

Autor mondo.rs

Nemci remizirali sa Kamerunom, a Francuzi sa Paragvajem. Lukaku i Azar postigli sjajne golove za pobedu Belgije protiv Švedske. Amerikanci savladali Tursku.

Širom sveta ovih dana fudbalske reprezentacije igraju prijateljske mečeve. Neki, poput naših "orlova", tek da bi održavali formu i videli sa kakvim snagama mogu da raspolažu u budućnosti, a neki u sklopu priprema za predstojeće Svetsko prvenstvo u Brazilu, čiji je početak sve bliži (12. jun).


U ovoj drugoj grupi nalaze se Sjedinjene Američke Države, Nemačka, Kamerun, Francuska i Belgija, koji su u nedelju uveče imali svoje provere.

Amerikanci, Belgijanci i Kamerunci mogu biti zadovoljno, dok će Nemci i Francuzi morati dobro da analiziraju svoje pripremne mečeve pred start Mundijala.

Duel Nemačke i Kameruna u Menhengladbahu završen je remijem 2:2, a svi golovi postignuti su u poslednjih pola sata meča.

Gosti su poveli preko Samjuela Etoa u 62. minutu. Izjednačio je Tomas Miler u 66, a potom je Andre Šurle preokrenuo u 71. Poslednji gol u meču postigao je Erik Čupo-Moting, napadač nemačkog Majnca, u 78. minutu.

Pogledajte kako je sve to izgledalo, uz dodatak sjajnog poteza Samjuela Etoa:

Eto 1:0:



Miler 1:1:



Šurle 2:1:



Čupo-Moting 2:2:



Eto dribling:



Francuzi su u strahu od povrede Franka Riberija, za kojeg pojedini mediji pišu da će, ipak, biti spreman, dok drugi tvrde da neće, ali i od blede partije protiv Paragvaja, najlošije reprezentacija u južnoameričkim kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

Samo 1:1 u Nici i to golovima Antoana Grizmana u 82. i Viktora Kaseresa u 89. sigurno ne mogu da ne brinu navijače "trikolora", kao ni selektora Didijea Dešama.





Belgija je u Solni savladala Švedsku, za koju nije igrao Zlatan Ibrahimović, 2:0.


Prvo je Romel Lukaku snažno i precizno šutirao u 34. minutu, a onda je Eden Azar u 78. golom krunisao lepu akciju gostiju.





Amerikanci su u Nju Džersiju bili bolji od Turske 2:1, a gosti su tek golom iz penala u poslednjim trenucima uspeli da ublaže poraz.

Sa bele tačke je pogodio Selčuk Inan, dok su prethodno bili precizni Fabijan Džonson posle maestralnog dodavanja Majkla Bredlija u 26. minutu i Klint Dempsi u 52. Napadač Sijetla, koji je drugi deo prošle sezone igrao na pozajmici u Fulamu, demonstrirao je tokom meča sjajnu tehniku:



A kada smo već zaređali sa video-klipovima, pogledajte i njegov pogodak:

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC