• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dragan Đurić opet kaže: Idem u decembru!

Autor mondo.rs

Predsednik FK Partizan ponovio da će ove godine napustiti tu funkciju. "Nisam ulagao svoj novac u Partizan, ali sam kao predsednik smanjio dugo od 18 miliona evra". Ninković i Živković neće biti prodati, tvrdi on.

 Dragan Đurić opet kaže: Idem u decembru! Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Dragan Đurić će ostati upamćen kao predsednik pod čijim je rukovodstvom Partizan nizao uspehe, imao dominaciju u srpskom fudbalu. Naravno, to je jedna strana medalje. Ima i ona druga, tamnija. Mnogi navijači zameraju mu na rasprodaji igrača, na teranju iz kluba trenera Aleksandra Stanojevića, sportskog direktora Mladena Krstajića...

"Ja sam najuspešniji predsednik, ne samo u istoriji srpskog fudbala, već i na prostoru bivše Jugoslavije", kaže Đurić u intervjuu za "Naše novine".

Iako je pod njegovim vođstvom Partizan osvojio pet titula u nizu, igrao u Ligi šampiona, Ligi Evrope... Đurić smatra da je došlo vreme da neko drugi preuzme rukovodeću funkciju u klubu.

Ponovio je ono što je rekao u intervjuu "Kuriru" krajem prošle godine.

"Meni u decembru ističe mandat i neću se više kandidovati. Treba uvesti nove ljude, mlade, novu energiju", kaže Đurić.

Dodaje da ne zna da li će njegov naslednik možda biti Dejan Boridoga, ali je "siguran da se Žarko Zečević neće vraćati u klub", ističući da "nikada nije bio Zečevićev čovek".

Upitan gde su pare od prodaje igrača i da se za sve ove godine pominje cifra od oko 80 miliona evra, Đurić to odlučno negira:

"Ma, kojih 80 miliona evra! To su budalaštine! Nema ni 30 mliona evra", kaže predsednik Partizana.

Na konstataciju da je i to veliki novac, a da Partizan i pored toga opet duguje, Đurić odgovara: "Mi dugujemo, ali smo naš dug od oko četiri miliona evra reprogramirali i redovno ga vraćamo, tako da smo ga smanjili na 2,4 miliona evra".

Đurić tvrdi da se zaposlenima i igračima "na vreme isplaćuju plate na vreme", a da klub "trenutno duguje jednu platu i deo bonusa za prošlogodišnju titulu".

Đurić ističe da nema nameru da jednog dana učestvuje u privatizaciji kluba, tačnije da nema nameru da ga kupi ili deo akcija.

"Zbog Partizana sam se i našao na udaru medija, ja i moje firme. Ali, nema veze, ja bih sve dao za klub", tvrdi on.

Upitan da li je tačno da je uložio novac u klub, ali i da je taj novac "izvlačio" prodajom igrača, Đurić kaže da to nije tačno: "Ja nisam ulagao svoj novac u Partizan! Treba da se zna da ja od prodaje fudbalera nemam ništa, ima klub. Dolazile su ovde razne kontrole i tražile uvid u prodaju. Sve je čisto. Ja sam došao u klub i smanjio dugove koji su bili 18 miliona evra i tačno se zna gde je koji dinar otišao".

Žao mu je, kaže, što što Partizan nije imao političara na vlasti koji voli klub kao što Aleksandar Vučić voli Crvenu zvezdu.

Kaže i da je čestitao Draganu Džajiću titulu šampiona Srbije.

"Nisam ja baš tako uvrnut da ne čestitam onome ko je osvojio. Ja sam samo zaljubljenik u Partizan i to bolesno. Ali, ne mrzim Zvezdu. Naprotiv, poštujem je. Sa Draganom Džajićem na čelu kluba Zvezda je sada drugačija, ozbiljnija, gospodskija", kaže Đurić.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC