• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

I David Vilja otišao "preko bare"

Autor mondo.rs

Dosadašnji fudbaler Atletiko Madrida potpisao trogodišnji ugovor sa Njujork sitijem. Navodno je reč o najvećem ugovoru posle transfera Dejvida Bekama u LA Geleksi. I Lampard će mu se pridružiti?

Trend odlazaka etabliranih evropskih fudbalera u SAD nastavio je David Vilja.

Za razliku od nekih drugih fudbalera, poput Dejvida Bekama ili Tjerija Anrija, koji su se odlučili na taj korak jer su im karijere bile na zalasku, Vilja ima 32 godine i sigurno je da bi mogao još mnogo toga da pruži u Atletiko Madridu ili nekom drugom evropskom klubu.

Ipak, odlučio je da se otisne "preko bare", a nema sumnje da je i novac bio jedan od odlučujućih faktora.

"Tokom karijere sam se uvek trudio da postavljam nove ciljeve, zato sam i došao u ovaj klub. Čast mi je što su ljudi koji su osnovali klub želeli da me angažuju", rekao je Vilja za sajt kluba.

On je prvi igrač kojeg je novoformirani klub doveo.

Fudbalski klub Njujork Siti formirali su prošle godine čelnici Mančester sitija i Njujork "Jenkija" i od sledeće seozne će igrati u američkoj profesionalnoj ligi (MLS).

Vilja, najbolji strelac španske selekcije svih vremena, odlučio se za radikalnu promenu karijere za godišnju platu koja će biti znatno veća od sadašnjih pet miliona evra.

On je ove sezone sa Atletikom osvojio titulu šampiona Španije, a odigrao je 47 mečeva i dao 15 golova. Prethodno je bio prvak Španije i osvajač Lige šampiona u dresu Barselone.

Sa selekcijom Španije osvojio je titule evropskog i svetskog prvaka.

Izvršni direktor Njujork sitija Feran Sorijano oduševljen je što je sklopljen dogovor sa Viljom, nekadašnjim igračem Barselone.

"Poznajem Vilju veoma dobro - on je jedan od najboljih fudbalera na svetu, istinski pobednik. Uveren sam da će Njujorčani uživati gledajući ga kako igra fudbal", rekao je on.

Očekuje se da Njujork siti potpiše još jedno zvučno ime evropskog fudbala - Frenka Lamparda. Britanski mediji danas pišu kako će vezista Čelsija posle Mundijala saopštiti odluku da odlazi u SAD.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC