• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RAD: Sramota, igraćemo na Banovom brdu!

Autor mondo.rs

U superligašu sa Banjice ogorčeni zbog toga što revanš meč baraža za opstanak protiv Metalca moraju da organizuju na tuđem stadionu.

 RAD: Sramota, igraćemo na Banovom brdu! Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Rad i Metalac u sredu od 17 časova će igrati na stadionu Čukaričkog na Banovom brdu!

Uprava Rada u ponedeljak ujutru je izašla u javnost sa pretnjom da će revanš susret baraža igrati samo na svom stadionu na Banjici, ali je posle "tvrdog" stava Fudbalskog saveza Srbije odlučila da se povinuje, mada je ostala dosledna u smislu da neće biti domaćin na stadionu Obilića.

"Građevinari" su tim povodom izdali novo saopštenje, u kome naglašavaju da su u postojeću situaciju - da se bore za goli superligaški život - i dovedeni propustom FSS.

"Rad je tokom čitavog šampionata, a posebno u prolećnom delu sezone, u neravnopravnom položaju u odnosu na rivale! Odluka da se revanš meč za popunu Superlige odigra van Banjice je kap koja je prelila čašu", stoji u saopštenju.

"Propust je svakako napravljen uoči prvenstva, kada je bivšoj upravi kluba odobreno da Rad igra utakmice na svom stadionu, umesto uslova da se krene sa izgradnjom istočne tribine. Na taj način bi se izbegla bilo kakva potreba za izmenom domaćinstva. Takav potez imao je direktne posledice po  Rad, jer je mečeve protiv Partizana, Crvene zvezde, Vojvodine i Voždovca morao da igra na stadionu na Vračaru".

Sa Banjice podsećaju da kao "nametnuti domaćini" nisu osvojili nijedan bod, dok su na mečevima na Banjici tokom proleća primili samo dva gola i nisu doživeli nijedan poraz.

Dilemu oko igranja na Banjici, prekinuo je potpredsednik FSS Goran Milanović, objašnjenjem da su sve utakmice baraža unapred proglašene visokorizičnim, a da Rad takve utakmice ne može da organizuje na svom stadionu.

Odgovor glasi...

"Ovakvo utemeljenje nema osnovu, jer Radov rival u baražu nema organizovanu navijačku grupu, pa je svaka sumnja u potencijalni incident među navijačima obična farsa i pokušaj da neko stigne do cilja neutrališući mogućnost da Rad odigra utakmicu na svom terenu. Time je Rad nedvosmisleno doveden u neravnopravan položaj u odnosu na rivala".

"Građevinari" u saopštenju pominju i sudijske odluke na njihovu štetu, kao i "ekspresno rešavane tužbe igrača i klubova na štetu Rada", dok tužbe Rada "sa jasnim pravnim utemeljenjem" protiv Crvene zvezde, vezane za Luku Milivojevića i Aleksandra Pantića, "ni posle dva meseca nemaju jedini pravi epilog - presudu u korist FK Rad".

Uprava Rada navodi da pristaje na revanš van svog stadiona samo zbog nemerljive energije i truda uloženih tokom proteklih meseci", kao i zbog "velike i odlučne želje fudbalera, stručnog štaba i radne zajednice".

"U Radu danas marljivo trenira oko 500 dečaka. Kako toj deci posle svega objasniti da u sportu svi imaju istu šansu i da nema povlašćenih i protežiranih?"

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC