• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čović: Ne rešavaš problem pravljenjem većeg

Autor mondo.rs

Potpredsednik FK Crvena zvezda umereno je odgovorio pobunjenim igračima i rekao da je optimista kada je UEFA licenca u pitanju, ali da je sve preko toga - poslovna tajna.

Kada pada, pljušti. Tako kažu Englezi.

Tako se i rukovodstvo Crvene zvezde, u danu u kom je na sednici Upravnog odbora trebalo da razgovara o UEFA licenci, susrelo sa nekoliko izjava starijih igrača, u kojima oni prete raskidima ugovora sa klubom, ukoliko se stvari hitno ne promene.

Tako su i novinari sa predsednikom Draganom Džajićem i potpredsednikom Nebojšom Čovićem, razgovarali unakrsno o obe teme.

Posle 20-ak minuta izbegavanja da se upuste u raspravu sa Nikolom Mijailovićem, Nenadom Milijašem, Draganom Mrđom i ostalima, koji su Upravi poručili da ovako više ne ide, prvi je popustio Čović.

On je rekao:

"Vrlo poštujem Nikolu Mijailovića. Međutim, ima jedna rečenica koja je pravilo, osim ako se ne bavimo makijavelizmom. Kaže: 'Nikada problem nećeš rešiti time što ćeš napraviti veći'. Razumemo i stavove igrača, ali i raznih grupa, koje bi se sada poigrale sa Zvezdinom situacijom. Možda ćemo mi otići ili nećemo, to nije problem".

Potom je, između redova, nagovestio da bi iza svega mogla da se krije i zamisao da oni, Čović i Džajić, odu iz kluba.

Pošto je Džajić u svom izlaganju rekao da "nije problem da on ode, iako bi mu bilo krivo jer voli Crvenu zvezdu", Čović je izjavio:

"Ali, evo i predsedniku da kažem: 'Još nije vreme da odemo'. Ja znam da rastu želje, iako te želje idu od onih koji su napravili problem, a koje mi rešavamo".

Posle kraće pauze, nadovezao se...

"Razumem razmišljanje igrača. Ono što ne razumem je što to u prvom cugu mora da ode u javnost. Oni su meni izuzetno dragi ljudi i nemam nikakav spor s njima. Zato što i kad bih im odgovorio javno, to bi moglo da bude upotrebljeno protiv Crvene zvezde..."

Izvor: MN PRESS O UEFA LICENCI...

Da li će, posle osvajanja titule prvaka Srbije, Crvena zvezda igrati evropska takmičenja ili ne, svakako je aktuelna sportska tema i iz ugla novinara i iz ugla navijača.

Ali, ovog ponedeljka uveče, u razgovoru sa Draganom Džajićem i Nebojšom Čovićem, novinari nisu dobili mnogo konkretnih odgovora. Konkretnije su bile kritike zbog toga "što se zivka na telefon deset puta dnevno" i "što neki žele da Zvezda ne igra Evropu".

Koliko i Džajić, i Čović je u svom izlaganju kritikovao znatiželju predstavnika medija i poručio da je optimista, ali da osnove njegovog optimizma do daljeg ostaju poslovna tajna. Rekao je...

"Pored svih obaveza i problema s kojima  se susrećemo, a vezano za licencu, mogu da kažem da sam optimista. Čekamo odluku i optimista sam. Tek posle toga možemo da govorimo o daljim potezima. Sve drugo što bismo vam rekli bilo bi štetno za Crvenu zvezdu".

Potom je dodao...

"To nisu poslovi koji se rešavaju čaršijskim pričama, već poslovi koji zahtevaju veliku koncentraciju i razumevanje problema, a mi to imamo. Na osnovu toga biće napravljena nova strategija koja spada u domen poslovnih tajni. Budite sigurni da, kako se budu rešavali problemi, tako ćete dobijati i informacije. Mi ih do sada uopšte nismo ni krili", istakao je Čović i nadovezao se:

"Sa svim tim problemima, uspeli smo da obezbedimo titulu i to vrlo, vrlo zasluženo. Ma šta god ko pričao..."

Na pitanje da li Crvena zvezda ima novca da ispuni svoje obaveze ukoliko bude dobila zeleno svetlo od UEFA, Čović je rekao.

"Pokušaćemo da nađemo".

Na potpitanje: "Da li to znači da u ovom trenutku nema novca?", usledio je odgovor:

"Ja vam to nisam rekao".

Na konstataciju da: "Pokušaćemo da nađemo", upućuje na to da novca trenutno nema, rekao je: "Možda je za vas logično... Ja sam vam sve rekao i zamolio vas da budete pozitivni".

"Radimo na tome, ne možemo više od ovoga da vam kažemo, a sećam se prošlog leta kakvu smo gužvu imali oko ovoga, pa smo uspeli da rešimo", prisetio se Čović trenutka kada je mladi Uroš Spajić prodat Tuluzu za 1,2 miliona evra u "minut do 12".

"Nadam se da ćemo uspeti i ove sezone. Kojim resursima, videćemo..."

Da li je nezadovoljstvo igrača jednako veliki problem za klub koliko i licenca?

"Nisam imao prilike da razgovaram sa igračima mesecima, tako da ne znam da li su zadovoljni ili ne. A, bio sam na proslavi titule i video da su zadovoljni. A, da su oni svesni problema sa kojima se susreće Zvezda, svesni su. I ja poštujem njihova razmišljanja... Probaćemo svi zajedno da rešimo te probleme".

Koji bi bio redosled koraka?

"Da li je prema vašem mišljenju logično da prvo sačekamo mišljenje UEFA?", uzvratio je pitanjem Čović.

"Onda postoje dva putića... Prvi, ako UEFA kaže da je sve u redu. Ako kaže da nije u redu, onda je to drugi. Tako ćemo i raditi. Zvezda nema pravo da upadne u paniku i rasproda ovo malo muke što ima. I tu da stavim tri tačke... A te tri tačke se zovu istraživačko novinarstvo. Sve sam vam rekao, sve", izjavio je i ostao nedorečen.

"Kad vas pogledam, vi znate šta ja znam, a ja dobro znam šta vi znate".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC