• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Zmajevi" testirani na doping: Nema brige!

Autor mondo.ba

Prije planiranog treninga, antidoping tim FIFA kontrolisao reprezentativce Bosne i Hercegovine u čikaškom hotelu "Four seasons". "Nema razloga za brigu", kaže doktor "zmajeva".

U ponedjeljak se prije zakazanog treninga u hotelu „Four seasons“ u Čikagu pojavio FIFA antidoping tim od tri doktora i tri medicinske sestre, koji su od svih reprezentativaca BiH, uzeli uzorke krvi i urina za analizu, prenio je sajt Fudbalskog saveza BiH.

"Svi suplementi koje koristimo su već ranije poslati na analizu i dobijena je potvrda da su 'doping free' ili dozvoljeni za upotrebu sportista. Ovo je redovna kontrola i očekujemo još najmanje dvije ovakve posjete do početka Svjetskog prvenstva. Nema razloga za brigu, imamo dobre odnose sa igračima, oni vjeruju medicinskom timu i ponašaju se u skladu sa našim uputama", rekao je doktor "zmajeva" Reuf Karabeg.

Zbog obaveza oko doping kontrole, "zmajevi" nisu odradili trening pa su "ubijali vrijeme" čekajući da na njih dođe red.

"SVAKA POBJEDA JE BITNA"

Tako su Haris Medunjanin, Mensur Mujdža i Asmir Begović započeli razgovor o narednoj utakmici na američkoj turneji protiv selekcije Meksika.

Medunjanin se najprije osvrnuo prvo na meč sa Obalom Slonovače.

"Bio je to dobar test za nas, mada rezultat nije bio u prvom planu odigrali smo dobro. Važno je da nastavimo kontinuitet i u narednoj utakmici bez obzira što je prijateljska, da igramo kao ekipa i ostavimo dobar utisak", rekao je vezista "zmajeva"

Prema njegovim riječima, treninzi su naporni kakvi i trebaju da budu na pripremama za Mundijal.

"Na Svjetskom prvenstvu svi želimo 100 % biti spremni za utakmice koje nas očekuju. Meksiko je dobar tim i do sada ih nismo nijednom pobijedili i vrijeme je da to jednom uradimo. Vjerujem da će to biti sutra. Međutim, najbitnije je da svi završimo utakmicu bez povreda i da zdravi dočekamo turnir u Brazilu".

Prvi golman "zmajeva" Asmir Begović očekuje tešku utakmicu sa "sombrerosima".

"Znamo da će biti teška utakmica i da oni imaju dosta dobrih igrača. Mi moramo nastaviti igrati na visokom nivou, kao što smo pokazali da možemo i postići pozitivan rezultat. Utakmica jeste prijateljska ali mi se spremamo za Brazil i važna nam je svaka pobjeda".

Njegovo mišljenje dijeli i Mujdža.

"Mislim da je najbitnije da mi damo sve od sebe i odigramo što bolje možemo. Rezultat nije u prvom planu, ali želimo da pobijedimo i nadam se da ćemo iz ove utakmice svi izaći zdravi i spremni za Brazil", podvukao je Mujdža.

Meč sa Meksikom igra se u noći s utorka na srijedu na čikaškom stadionu "Soldžer fild".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC