• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FOTO: Pogledajte novo ruho "zmajeva"

Autor mondo.ba

Kompanija "adidas" u utorak je s ponosom zvanično predstavila nove domaće i gostujuće dresove Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine koje će reprezentacija nositi tokom predstojećeg FIFA Svjetskog prvenstva u Brazilu.

Takmičenje koje će se održati ovog ljeta će biti prvi nastup Bosne kao nezavisne nacije na velikom turniru. Tim će danas po prvi put nositi nove dresove u Čikagu tokom prijateljske utakmice sa Meksikom čija reprezentacija takođe nosi adidasovu opremu, navodi se u saopštenju kompanije.

Puna plava i bijela boja predstavljaju nastavak simboličnih i tradicionalnih boja Bosne i Hercegovine. Domaći dres je plavi sa tri bijele crte, a gostujući dres bijeli sa tri plave crte. Puna boja i nametljivi dizajn oba dresa odražava ponos i posvećenost bosanskog naroda, predstavljajući na terenu njegovu strast i osjećanja prema svojoj zemlji.

Domaći dres je zasnovan na tehnologiji adizero, koja pruža dodatnu ventilaciju igračima pomažući im da ostanu suvi tokom 90 minuta utakmice i zaista se ponaša kao „druga koža”. Gostujući dres sadrži climacool tehnologiju koja obezbjeđuje pravilnu ventilaciju i koja će hladiti igrače čak i po brazilskoj vrelini.

"adidas" već ima snažne veze sa bosanskim fudbalom, uz postojeće sponzorske ugovore sa najpoznatijim igračima, uključujući Edina Džeku (Mančester siti), Miralema Pjanića (Roma), Senada Lulića (Lacio) i kapitena reprezentacije Emira Spahića (Bajer iz Leverkuzena).

Napadač Mančester sitija i vicekapiten Edin Džeko je izjavio da je veoma važno da na prvom turniru koji igramo imamo dresove koji zaista mogu da nas nadahnu.

"Uz čist dizajn, oni potpuno odražavaju strast i posvećenost koji vode ljude naše nacije. Nadam se da ovog ljeta možemo da ostvarimo njihove nade i učinimo ih ponosnim", izjavio je Džeko.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC